HomeNieuwsVerkeer en VervoerBusverbinding 101 en 102 tussen de wijken in Purmerend van start

Busverbinding 101 en 102 tussen de wijken in Purmerend van start

Leo Schagen, Rainier Epping en zoon  Foto Stadspartij-BPP


Zondag 10 december ging in Nederland de nieuwe  Openbaar vervoer dienstregeling in. In Purmerend zijn er twee nieuwe lijnen gaan rijden, de 101 en 102.
Met deze lijnen worden verschillende wijken met elkaar verbonden en is het gemakkelijker om tussen de wijken en het centrum te reizen.

De fractieleden van Stadspartij Beemster Polder Partij:  Leo Schagen, Rainier Epping en zijn zoons en Barbara Jonk hebben deze nieuwe vervoersfaciliteit uitgeprobeerd en stapten daartoe zondagochtend op het Tramplein om 10:43 in de 101.

Druk was het niet  deze zondagochtend maar diverse reizigers stapten op de route in en uit. Sommigen keken verrast op van het gratis vervoer. Ook ontmoetten ze reizigers die ook de route aan het uitproberen waren. De route is tot en met 1 januari gratis!

Barbara: “Op Stedentrip in het Buitenland kom je dit wel vaker tegen, mooi dat we dit nu ook in Purmerend hebben. In het verkiezingsprogramma pleit Stadspartij-BPP dat het openbaar vervoer binnen de gemeente wordt verbeterd. In het coalitieprogramma is hierin dan ook terecht een actiepunt van gemaakt. M.b.t. de wijken is dat nu verbeterd, tussen de wijken en de (Beemster) dorpen, hetgeen ook in het coalitieprogramma wordt genoemd,  valt dit nog wel te verbeteren.

Leo: “Enkele reizigers gaven aan dat doordat het Tramplein het eindpunt is en de chauffeur even stopt met zijn dienst, het kan gebeuren dat men daar ‘even’ uit- en instapt. Dit kan met name een nadeel zijn voor degenen die slecht ter been zijn. Ook is het goed opletten met de nummers en bedenken welke kant de bus oprijdt (de 101 rijdt tegen de klok in en de 102 met de klok mee).
Ook is er enige zorg over de verkeersdrukte in Purmerend waardoor er vaker een file staat.”

Rainier: “Ik ga eigenlijk nooit met het Openbaar vervoer, mijn jongens kennen het niet. Maar we vonden het erg leuk en gaan vaker de bus pakken!”

De ringlijn komt langs diverse winkelcentra, het Stadhuis, de bibliotheek aan de Waterlandlaan, nabij het Dijklander Ziekenhuis en vele andere maatschappelijke voorzieningen.

Op maandag 11 december nam Wethouder Coen Lageveen zelf de bus om deze uit  te proberen. Hij is erg ingenomen met deze nieuwe voorziening. “Inwoners klagen niet over het busvervoer richting Amsterdam en omgekeerd. Wel over het busvervoer in Purmerend. Het zal misschien even wennen zijn maar wij denken dat met deze twee lijnen de wijken inderdaad mooi verbonden zijn met elkaar en zeker met de Binnenstad, maar ook naar bijvoorbeeld de Baanstee.”

Het testteam van Stadspartij-BPP raadt iedereen aan om zeker in deze gratis maand (t/m 1 januari) de 101 en/of 102  gratis uit te proberen.
Daarbij mogen de kinderen tot 12 jaar gratis reizen op alle EBS lijnen, ook die naar Amsterdam.

Foto Stadspartij-BPP

Verkeer en Vervoer artikelen