HomeNieuwsVerkeer en VervoerBushaltes Purmer-Noord opnieuw aangepast

Bushaltes Purmer-Noord opnieuw aangepast

arriva_busEnkele bushaltes aan de Grotenhuysweg in de Purmer-Noord moeten opnieuw worden aangepast. Bij het ophogen van de halteopstapplaats begin juli is ook een nieuwe vloer gelegd. Door scheurvorming zijn de haltes al bijna drie maanden onbereikbaar.

De fractie van de Stadspartij werd afgelopen week geatendeerd op het feit dat de haltes aan de Tarwestraat en de Bunderstraat al geruime tijd gesloten zijn. In juli zijn de haltes Tarwestraat en Bunderstraat in de Purmer-Noord opgehoogd om de bussen beter toegankelijk te maken voor mindervaliden en is er een nieuwe betonnen vloer voor de bussen gelegd. Na een kleine week waren de werkzaamheden klaar, maar de haltes zijn nog steeds afgesloten. De Stadspartij heeft vervolgens de gemeente om opheldering gevraagd.

“Bij de betreffende bushaltes is scheuring in het beton ontstaan,” laat de gemeente Purmerend in een reactie weten. “De aannemer of onderaannemer moet deze schade herstellen. Als de aannemer op korte termijn kan beginnen met de herstelwerkzaamheden, dan blijven de bushaltes buiten gebruik tot de uithardingstijd van het herstelde beton bereikt is, zo’n maand na het storten hiervan. Mochten de herstelwerkzaamheden niet op korte termijn kunnen plaatsvinden, dan worden de haltes deze week (week 37, red.) weer opengesteld. De haltes worden dan op een later moment nog een keer buiten gebruik gesteld ten behoeve van de herstelwerkzaamheden c.q. de benodigde uithardingstijd.”

Inmiddels zijn de werkzaamheden bij beide haltes per 14 september hervat. De verwachting is dus dat de haltes half oktober weer open zijn.

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen