HomeNieuwsVerkeer en VervoerBusconcessie Stadsregio Amsterdam als beste gewaardeerd door reizigers

Busconcessie Stadsregio Amsterdam als beste gewaardeerd door reizigers

lijn304
De concessie Waterland is volgens de OV klantenbarometer 2015 de beste van Nederland met een bovengemiddelde waardering van 7,9. Alleen de traditionele veerdiensten en het OV op de Waddeneilanden scoren hoger.

Landelijk wordt het OV gemiddeld gewaardeerd met een 7,5. Met het behaalde resultaat van de concessie Waterland, heeft de Stadsregio Amsterdam voor de vierde keer op een rij de beste algemene busconcessie. In 2014 was Zaanstreek de beste, in 2013 Waterland en in 2012 Zaanstreek.

De waardering van reizigers voor de kwaliteit van het openbaar vervoer is in alle concessies in de stadsregio Amsterdam hoog. Dit blijkt uit een omvangrijk en onafhankelijk onderzoek dat het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KPVV) heeft uitgevoerd naar de mening van reizigers over het openbaar vervoer. De waardering geldt voor de concessie Waterland (EBS), de concessie Zaanstreek (Connexxion), de concessie Amstelland-Meerlanden (Connexxion) en de concessie Amsterdam (GVB). 

De concessie Zaanstreek heeft in 2015 de 7,8 weten vast te houden. In Waterland en Zaanstreek was er een hogere waardering voor zitplaats en punctualiteit ten opzichte van vergelijkbare gebieden. De concessie Amstelland en Meerlanden is stabiel met de score van 7,7. Daarbij is het R-net deel van deze concessie met 0,2 gestegen van 7,6 naar een 7,8. In de concessie Amsterdam waardeert de klant het OV beter dan vorig jaar met een gemiddelde van 7,4. De waardering voor bus, tram en metro is op alle onderdelen gestegen met 0,1 ondanks de uitval op vooral lijn 51 en de vertragingen door de stadsdrukte.

 

Verkeer en Vervoer artikelen