HomeNieuwsWelzijnBuitenzwembad in Purmerend

Buitenzwembad in Purmerend

Buitenzwembad ?
foto Stadspartij

Elke maand geven de fracties uit de gemeenteraad in Purmerend Totaal (17-09-2020) hun kijk op actuele onderwerpen of besluiten uit de gemeenteraad. In een gezamenlijk bericht geven Coen Lageveen van de Stadspartij en Chris Boer van Leefbaar Purmerend, hun kijk op het mogelijk realiseren van een buitenzwembad met ligweide.

De gemeente Purmerend telt in zijn huidige vorm 80.000 inwoners. Na de fusie met de Beemster gaat dit aantal richting de 100.000. Een stad van die omvang hoort volgens de Stadspartij en Leefbaar Purmerend niet alleen een overdekt zwembad, maar ook een buitenzwembad te hebben. Veel inwoners van onze gemeente bezoeken in de zomer het zwembad in Volendam, omdat daar wel een buitenbad is. Dit willen wij graag veranderen.

Sporten en recreëren staan bij beide partijen voor een stad waarin iedereen fijner kan samenleven. Een buitenzwembad in de eigen gemeente biedt vooral in de zomermaanden veel mogelijkheden en verkleint de drempel om te bewegen. Wij zien een buitenzwembad dan ook als een maatschappelijk gewenste investering.

Met een overkoepeling van het buitenzwembad kan het ook in de wintermaanden worden gebruikt. Hiermee zou ook direct kunnen worden voldaan aan de wens van het zwembad voor een extra bad voor zwemlessen. Hoe dit er uit zou komen te zien en of dit ook te bekostigen is, zal moeten blijken bij de verdere uitwerking.

Afgelopen zomer startte de Stadspartij een lobby via social media. Dit leverde veel positieve reacties op. Leefbaar Purmerend wilde vanaf de eerste plannen voor het Leeghwaterbad al een buitenzwembad. De beide partijen hebben hierin nu als de twee grootste lokale partijen de handen ineen geslagen.

Leefbaar Purmerend stelde afgelopen zomer vragen aan het college over de haalbaarheid van deze plannen. De antwoorden zijn positief. Wij gaan nu samen verder kijken hoe wij zo snel mogelijk een volgende stap kunnen zetten, zodat buitenzwemmen in Purmerend werkelijkheid kan worden!

Coen Lageveen, raadslid Stadspartij en Chris Boer, fractievoorzitter Leefbaar Purmerend

PURMEREND TOTAAL 17 september 2020

Volg de gemeenteraad ook! Dat kan via: Website: raad.purmerend.nl

Welzijn artikelen