HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningBouwplannen Intermaris voor Weidevenne

Bouwplannen Intermaris voor Weidevenne

WeidevenneIntermaris
In juli 2017 start Intermaris met de bouw van 67 appartementen in de Weidevenne. Eerder bouwde Intermaris al een tijdelijke appartementencomplex aan de Canberrastraat. Deze kreeg onlangs een definitieve bestemming. Aangesloten op dit gebouw en op het braakliggende deel ertegenover worden nieuwe appartementen gerealiseerd.

Definitieve appartementen
Het huidige appartementencomplex is in 2009 gebouwd met een tijdelijke bestemming. Dit jaar is besloten het gebouw te laten staan. Aangesloten aan dit gebouw bouwt Intermaris een gebouw met nog eens 33 appartementen. Ook jongerencentrum Columbuzz krijgt een ruimte. Hierover voerde Intermaris gesprekken met Clup Welzijn en de gemeente Purmerend, die positief zijn gestemd over de plannen.

Nieuwe appartementen
Het braakliggende terrein ertegenover heeft ook de bestemming wonen. Hier realiseert Intermaris een gebouw met nog eens 34 appartementen.
Projectleider Ingrid Groenendijk-Berkhout: ‘Hiermee voegen we 67 appartementen toe aan de woningmarkt in Purmerend. De planning is om in juli 2017 te starten met de bouw. De bouwtijd is ongeveer 1,5 jaar. De woningen worden rond de oplevering voor verhuur aangeboden via www.woonmatchwaterland.nl.’

Meer informatie over dit project leest u hier.

Ruimtelijke Ordening artikelen