HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningBouwhekken Koemarkt illegaal geplaatst

Bouwhekken Koemarkt illegaal geplaatst

koemarkt (klein).jpgHet college van burgemeester en wethouders van Purmerend heeft aan de VROM-inspectie een lijst overhandigd met onterecht toegewezen bouwvergunningen in de stad. Dit naar aanleiding van kritische vragen van de Stadspartij. Met een brief aan de gemeenteraad geeft het college aan dat zij met de billen bloot moet, omdat zij de afgelopen drie maanden mogelijk tien keer onterecht een vergunning heeft verleend, waaronder een vergunning voor het plaatsen van bouwhekken op de Koemarkt die momenteel wordt verbouwd.

 

Begin 2009 stelde de Stadspartij de illegale bouw op het circusterrein nabij het Stekeldijkje in de Wheermolen aan de kaak. Het college gaf toe dat het niet de bedoeling was om op deze plek activiteiten uit te oefenen en zorgde ervoor dat per 1 april het gebied leeg was. Naar aanleiding van deze actie heeft de VROM-inspectie, die in Nederland verantwoordelijk is voor de naleving van onder andere de Woningwet, een onderzoek ingesteld naar andere illegale bouwpraktijken in Purmerend. Hierop kwam de gemeente met een lijst van tien verstrekte vergunningen, die niet volgens de regels verleend zijn. In plaats van de vergunningen te verlenen op grond van de Woningwet, heeft het college van B&W de vergunningen in 2009 verstrekt op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Mogelijk moeten al deze aanvragen opnieuw beoordeeld worden.

Het college wacht momenteel op het oordeel van de VROM-inspectie. Tot die tijd heeft het college toegezegd nieuwe aanvragen "op strikt formele wijze te benaderen". De bouwvergunningen betreffen overigens aanvragen van de gemeente zelf. Het gaat bijvoorbeeld om het plaatsen van bouwketen, vuilcontainers en hekken op plaatsen waar de gemeente aan onderhoud werkt. Ook gaat het bijvoorbeeld om de hekken die momenteel rond de te verbouwen Koemarkt staan. De gemeenteraad van Purmerend zal eind mei de zaak bespreken.

ZIE OOK:

koemarkt (2009-01).jpg

 

Foto: WebRegio

Ruimtelijke Ordening artikelen