HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningBouwen Luitje Broekemastraat is een absurd idee stellen bewoners

Bouwen Luitje Broekemastraat is een absurd idee stellen bewoners

Luitjebezwaar
Wij stellen dat bouwen op de locatie Luitje Broekemstraat 35 een absurd idee is dat bovendien indruist tegen de politieke standpunten van alle partijen in de gemeente Purmerend en de landelijke politiek. Naar onze mening zou deze locatie al vóór 26 september van de agenda gehaald moeten worden.
Zo staat te lezen in een uitgebreide brief met bezwaren tegen de bouw. De conclusie van de bewoners aan het eind van hun bezwarenbrief luidt als volgt.
Wij onderschrijven het belang van de woningbouw voor starters, maar niet op deze plek. Het vernietigen van dit parkdeel zien wij niet als een optie voor woningbouw. Wij willen onze parel van de natuur behouden, en eigenlijk verstevigen door de sloop van de klaslokalen zoals de gemeente heeft beloofd. Het maken van een plan op een gebroken belofte is voor de bewoners een behoorlijke klap in het gezicht.
De manier waarop de gemeente is omgegaan met de directe buurtbewoners vinden wij bijzonder slecht. Het ontbreken van een grondig onderzoek heeft bij de bewoners, een situatie gecreeerd waardoor men de gemeente niet meer vertrouwt. Wij zijn dan ook van mening dat de informatieavond geen toegevoegde waarde was. Wij verwachten dan ook dat de communicatie in het vervolg aanzienlijk verbeterd wordt.
Het plan om het park te transformeren van groen naar grijs, is niet in lijn met de huidige plannen en nieuwe conceptnota’s. Dit omdat de gemeente zijn ambities om de groene cultuurhistorische plekken te behouden heeft uitgesproken. Daarom vinden wij ook dat de gemeente zijn eigen ambities hierin dient na te streven.
Het huidige plan geeft geen tot weinig kennis aan van de flora en fauna in de buurt. Dit is iets waarvan wij toch vinden dat de gemeente zijn verantwoordelijkheid moet nemen (zorgplicht). De gemeente is er namelijk niet alleen voor zijn bewoners maar ook voor de natuur.
Indien de plannen ongewijzigd doorgaan, zien veel bewoners hun privacy en hun woongenot aanzienlijk dalen. De gemeente heeft naar onze mening alleen gekeken of appartementen passen op de locatie en niet of dat dit passend is. Dit in tegenstelling tot wat er in de voorlichting beloofd is.
De parkeer- en verkeersituatie bij de Luitje Broekemastraat is al kritisch, het toevoegen van extra bewoners gaat hierin deze situaties alleen maar verslechten.
Wij vragen dan ook om het huidige park zoals beloofd terug te laten komen als park. Behoud het park, laat iets moois achter voor toekomstige generaties.
De volledig brief van de bewoners is hier te lezen.

Foto brief bewoners

Ruimtelijke Ordening artikelen