HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningBouw discotheek stapje dichterbij

Bouw discotheek stapje dichterbij

DiscotheekImpressieDe voorbereidingsfase voor de bouw van de discotheek is in een nieuwe fase beland. Afgelopen vrijdag heeft de rechtbank Haarlem het door omwonenden ingediende beroep tegen de toekomstige discotheek aan de Jaagweg, ongegrond verklaard. Dat verklaart de gemeente dinsdag in een persbericht. De Stadspartij is blij met de uitspraak van de rechter. “De goedkeuring door de rechter is een belangrijke stap voorwaarts in het langdurige proces,” aldus Evan Persijn (Stadspartij).

 “Voor zowel de politiek als de Purmerendse jongeren gloort er weer wat hoop,” zegt Persijn in een reactie. “De belangrijkste argumenten om tegen de discotheek te zijn, zijn door de rechter van tafel geveegd. Het is nu zaak om alles zorgvuldig af te ronden en te gaan bouwen.”

Beroep

Hoewel de gemeente door de rechter in het gelijk is gesteld. Hebben de bewoners nog de mogelijkheid om in beroep te gaan bij de Raad van State, die nogmaals zal kijken naar de uitspraak van de rechter. Daarna gaat de tweede fase van het bouwvergunningproces van start, waarin het bouwplan technisch uitgewerkt wordt. Pas daarna kan met de bouw worden begonnen. 

ZIE OOK:

Ruimtelijke Ordening artikelen