HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningBouw appartementencomplex aan de Waterlandlaan van start

Bouw appartementencomplex aan de Waterlandlaan van start

Foto Stadspartij-BPP


De bouw van appartementencomplex Terrazza aan de Waterlandlaan 1-57 kan beginnen. De bouwhekken zijn geplaatst en de voorbereidende werkzaamheden begonnen. Op deze plek komen 291 woningen, waarvan 84 sociale huurwoningen.

De bouw kan definitief beginnen nadat twee procedures van bewoners tegen het bouwplan bij de Raad van State zijn ingetrokken. Dat maakte wethouder Pascal Verkroost vorige week bekend.

Planning

Na een lange voorbereiding kan projectontwikkelaar Steengoed in samenwerking met aannemer HBB beginnen met de bouw van Terrazza. Begin oktober is gestart met het opruimen van het asbest in de panden van de voormalige woonwinkel Mart’s Meubelen. Aannemer HBB verwacht dat voor het einde van de maand af te ronden. Daarna starten zij met de sloopwerkzaamheden. Na de sloop en het bouwrijp maken van de grond, starten begin januari de heiwerkzaamheden. Rond de zomer van 2024 gaat de aannemer starten met de bouw van het complex. Elke 3 weken komt er een verdieping bij. Eind 2025 bereikt HBB het hoogste punt. De verwachting is dat alle 291 appartementen eind 2026 klaar zijn.

Omleidingen fietsers

Het verkeer kan van de Waterlandlaan gebruik blijven maken. Fietsers kunnen niet meer langs het gebouw fietsen. Er komen alternatieve routes voor fietsers. Deze routes lopen op de Waterlandlaan zelf maar ook worden fietsers buiten het Waterlandkwartier omgeleid. Dit wordt met borden aangegeven.

De start van de bouw van Terrazza is een belangrijk moment voor de ontwikkeling van het Waterlandkwartier. Het moet een wijk worden waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Meer weten over de ontwikkelingen? Bekijk purmerend.nl/waterlandkwartier voor meer informatie.

Ruimtelijke Ordening artikelen