HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningBouw appartementen Kometenstraat gaat door

Bouw appartementen Kometenstraat gaat door

kometenstraat
De Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam (AWM) heeft in 2011 een bouwplan ingediend met het voornemen de dansschool aan de Kometenstraat te slopen en op deze locatie 30 appartementen te bouwen.
Gezien de onzekere marktsituatie heeft AWM in 2011 besloten dit project stil te leggen. Een gewijzigd bouwplan maakt het mogelijk dat de bouw toch doorgaat.

In 2011 is er een nieuw bestemmingsplan vastgesteld voor de ontwikkeling van dit bouwplan en is de bouwvergunning verleend. Door de onzekere situatie is later in 201 besloten om dit project stil te leggen.

Bouw wordt hoger
In 2013 is een gewijzigd bouwplan gemaakt waarin de ondergrondse parkeergarage is komen te vervallen. Door het gebouw te verhogen, wordt het benodigde parkeren nu op begane grond gesitueerd onder de woningen. Deze technische wijziging heeft als voordeel dat het bestaande hoofdriool niet hoeft te worden omgelegd en levert een behoorlijke kostenbesparing op.
Het gewijzigde bouwplan past nog steeds binnen de voorschriften van het bestemmingsplan.

Vanwege het gewijzigde bouwplan en de gewijzigde financiële bijdrage door AWM, kan de bouw toch doorgaan. Beide partijen hebben de overeenkomst met daarin de nieuwe afspraken, ondertekend.

Ruimtelijke Ordening artikelen