HomeNieuwsMilieuBottersloot getroffen door eendensterfte

Bottersloot getroffen door eendensterfte

eend botulisme.jpgDeze zomer zijn in de sloot in de Botterstraat diverse eenden dood aangetroffen. Omwonenden denken dat de eenden om het leven zijn gekomen door botulisme, een vergiftiging waaraan vooral watervogels en vissen doodgaan. De Stadspartij heeft een onderzoek ingesteld naar de kwaliteit van het water.

Voor het beheer van watergangen binnen de gemeente Purmerend zijn de afgelopen jaren diverse plannen (zoals het waterplan en de baggerplannen) vastgesteld, veelal in overleg met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Deze plannen moeten o.a. zorgen voor een voldoende doorstroming, opvang van met name regenwater en goede kwaliteit.

De Stadspartij vraagt zich af of de gemeente al onderzoek heeft gedaan naar de doodsoorzaak van de eenden en of er beleid is bij een vermoeden van botulisme. Ook vraagt de fractie zich af of de omwonenden geïnformeerd moeten worden over het vermoeden van botulisme in de sloot. Botulisme kan een risico zijn voor kinderen, honden en vissers. Mogelijk zijn er ook in andere waterpartijen in Purmerend gevallen van botulisme.

Verwacht wordt dat het college van burgemeester en wethouders eind september met een uitleg zal komen.

ZIE OOK:

 

Milieu artikelen