HomeNieuwsWelzijnBoostervaccinatie in hoogste versnelling

Boostervaccinatie in hoogste versnelling

Alle 18 plussers vóór 23 januari 2022 een oproep voor boosterprik

Priklocatie evenemententerrein in aanbouw
Fot Stadspartij


Dinsdagavond 14 december is op de persconferentie bekend gemaakt dat het kabinet de boostercampagne gaat versnellen om op deze wijze Nederland beter tegen de Omikronvariant te wapenen. Deze versnelling is noodzakelijk om de bescherming tegen deze variant te verhogen en verdere verspreiding zo veel als mogelijk tegen te gaan. Met het zoveel mogelijk voorkomen van besmettingen wordt de zorg ontlast.

De GGD hoopt de boostercampagne in de tweede helft van januari af te ronden waarbij iedereen van 18 jaar of ouder een boostervaccinatie is aangeboden. Het nieuwe beleid is dat mensen die minimaal drie maanden geleden een vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met corona in aanmerking komen voor de booster tegen de omikronvariant. Alle 18 plussers krijgen vóór 23 januari 2022 een oproep voor de boosterprik. Er zijn voldoende vaccins beschikbaar.

GGD zet alles op alles

Een vaccinatiecampagne van deze omvang is nog nooit eerder vertoond in ons land. Vanaf deze week tot eind januari 2022 zet de GGD alles op alles om zoveel mogelijk inwoners via de boosterprik van extra bescherming te voorzien. Met ingang van 20 december zijn er in de regio Zaanstreek-Waterland twee priklocaties, een in Zaanstad en een in Purmerend. Beiden locaties zijn 7 dagen in de week open, ook tijdens de Kerstdagen en op Nieuwjaarsdag.

Dit vraagt uiteraard extra personele capaciteit. De GGD doet er alles aan om extern extra personeel te werven. Voor de aankomende drie weken is er echter nog niet genoeg menskracht van buiten de organisatie beschikbaar om de gewenste versnelling te realiseren. Vandaar dat de GGD genoodzaakt is medewerkers in te zetten die nu andere taken uitvoeren.
Als gevolg daarvan kan de GGD niet alle reguliere taken uitvoeren en beperkt zich tot kritische processen zoals Veilig Thuis en de zorg voor zuigelingen en kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen. Daar waar mogelijk wordt het regulier proces afgeschaald en worden medewerkers ingezet om te ondersteunen bij de boostercampagne. De inwoners van onze regio zullen dit mogelijk merken.

Online aanmelden

GGD GHOR Nederland vraagt iedereen zich zoveel mogelijk online aan te melden voor de boosterprik of vaccinatie. Dit om de overbelaste callcenters zoveel mogelijk beschikbaar te houden voor mensen die zich niet online kunnen aanmelden. Online aanmelden kan op www.coronavaccinatie-afspraak.nl De GGD-site www.uitlegprikafspraak.nl legt uit hoe mensen online een afspraak kunnen maken

Zie HIER de berichtgeving van GGDGHOR

Welzijn artikelen