HomeNieuwsMilieuBoetes voor verkeerd geplaatste kliko’s

Boetes voor verkeerd geplaatste kliko’s

Wie zijn rolcontainer verkeerd neerzet op straat riskeert vanaf nu een boete van 60 euro. Dat laat de gemeente Purmerend op haar website weten. Omdat vuilnisbakken niet meer achter de wagen worden gehangen, maar met een grijparm worden geleegd, moet de bakken goed worden neergezet.

De meeste bakken zijn voorzien van een sticker met een pijl. Het is de bedoeling dat de pijl naar de straat toe gericht staat. Ook moeten de bakken twee-aan-twee tussen de groene tegels staan. Verder moet de bak, zodra deze geleegd is, vóór 20:00 van de straat af zijn. De gemeente heeft speciale instructiefilmpjes op de website gezet om te laten zien hoe het allemaal werkt.

De gemeente zegt hard op te treden tegen overtreders. “Bewoners die zich niet aan de regels houden kunnen een boete krijgen,” zegt de gemeente Purmerend. “Zorg er dus voor dat uw container goed staat en zet zo nodig die van uw buren goed neer.”

De hoogte van de boete is gebaseerd op de gemeentelijke verordening die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Daarin is opgenomen dat een bestuurlijke boete minimaal 60 euro bedraagt.

Afvalcontainers-Sticker

ZIE OOK:

 

Milieu artikelen