HomeNieuwsMilieuBloemenranden geopend door Boertje Bram en wethouder Hegger

Bloemenranden geopend door Boertje Bram en wethouder Hegger

Bloemenranden met Boertje Bram
foto William Duijn


Op 18 augustus zijn de bloemenranden van het initiatief ‘Zet de polder in bloei’ feestelijk geopend door wethouder Hegger en Boertje Bram. ‘Zet de Polder in bloei’ is tot stand gekomen door een unieke samenwerking. Om dit te benadrukken werd er dit keer geen lintje doorgeknipt maar twee bloemenlinten verbonden. Wij vinden het fantastisch dat Beemster ondernemers, de Beemsterlingen en de gemeente dit samen oppakken.

Samen met CONO Kaasmakers en de Beemsterling, is er een fonds opgericht waarin gelden van CONO, gemeente en particuliere donaties uit een crowdfundingsactie zijn samengebracht. Dit fonds maakt dat alle agrarische ondernemers de mogelijkheid hebben om bij te dragen aan de biodiversiteit van deze prachtige polder.

Dit jaar doen er 17 agrariërs uit de Beemsterpolder mee en is er bijna 20 kilometer aan bloemenranden in de Beemster te bewonderen! Dit resultaat is ook te danken aan de inzet van Water, Land en Dijken.

De bloemenranden dragen bij aan het vergroten van de biodiversiteit in de Beemster. Ze helpen om de water- en grondkwaliteit te verbeteren en trekken natuurlijke plaagbestrijders en gewasbestuivers zoals lieveheersbeestjes en bijen aan. Daarnaast zorgen de bloemenranden voor voedsel en schuilmogelijkheden van onder meer vogels. We zijn als mens erg afhankelijk van een verscheidenheid van dieren en planten.

Het is mooi om de ambitie van de samenwerkingspartners te horen: volgend jaar meer deelnemende agrariërs en betrokkenheid van nog meer inwoners en het bedrijfsleven! Het is van belang dat burgers, boeren, bedrijven en gemeente samen investeren in biodiversiteit in de Beemster.

Bloemenranden
foto William Duijn

Milieu artikelen