HomeNieuwsWelzijnBjorn Blauwhof, een Purmerendse atleet met een missie

Bjorn Blauwhof, een Purmerendse atleet met een missie

BjornMario
Bij binnenkomst in zijn woning is meteen duidelijk dat atletiek zijn passie is. Banners van het EK-atletiek langs de trap, rugnummers in de hal en posters van diverse atleten in zijn huiskamer. Bjorn Blauwhof is één van de 24 topsporters die Purmerend rijk is.
Bjorn, zelf midden afstandloper op de 200 en 400 meter met een z.g. A-status van het NOC NSF is in het bezit van een nationale titel en deelnemer aan Europese kampioenschappen. Tevens maakt Bjorn deel uit van de Nederlandse estafetteploeg 4×400 meter. Met deze ploeg (met onder andere Liemarvin Bonevacia) verbrak hij in juni 2017 het Nederlands record tijdens het EK Landenteams in Lille en behaalde hij een jaar eerder de zevende plek op het EK atletiek in Amsterdam. De komende jaren hoopt de Purmerendse atleet een aantal doelen te bereiken, zoals het deelnemen aan het EK atletiek in Berlijn (2018), het WK atletiek in Doha (2019) en – zijn ultieme droomdoel – de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Op dit moment is Bjorn dan ook volop in voorbereiding op de deelname aan de Olympische spelen van 2020 in Tokyo.
Bjorn staat voor de Stadspartij op de kieslijst en wil met zijn ervaring de topsport in Purmerend op een hoger niveau brengen en een verbinding maken met de breedtesport. Binnen onze gemeente zijn prachtige sportfaciliteiten zoals o.a. de nieuwe sporthal. Naast het gebruik van onze mooie accommodaties door topsporters voor hun training en eventueel herstel van sportblessures kunnen zij gastlessen verzorgen in overleg met bijvoorbeeld de verenigingen, de scholen, Spurd en de sportraad.
Dit is een mooie kans om de topsporters in onze stad extra te faciliteren in het promoten van hun sport. Sporten is niet alleen een leuke sociale activiteit maar ook goed voor de gezondheid, het terugdringen van het overgewicht en ziekteverzuim bij o.a. bedrijven. Topsport kan hier een waardevolle bijdrage aan leveren.
Voor informatie of ideeën kunt u een email sturen naar bjornblauhof@hotmail.com

foto: Stadspartij

 

Welzijn artikelen