HomeNieuwsWelzijnBinnenkort AED bij sportverenigingen en in sportzalen

Binnenkort AED bij sportverenigingen en in sportzalen

aed2
Spurd zorgt er voor dat er in de loop van mei in alle sportzalen en op alle sportcomplexen in Purmerend een AED aanwezig is. De AED kan levens redden van mensen die tijdens het sporten of sport kijken hartproblemen krijgen. Inmiddels hebben meer dan driehonderd vrijwilligers van sportverenigingen een training gehad voor het gebruik van een AED.

Tijdens sportieve activiteiten zijn er vaak veel mensen bij elkaar. Dat is een goede reden voor het plaatsen van een AED, een Automatische Externe Defibrillator. Een AED is een draagbaar toestel dat bij hartproblemen door elektrische schokken het hartritme weer op gang kan brengen. Een training door vrijwilligers van sportverenigingen is van belang voor een effectief gebruik van de AED.

Spurd – de zelfstandige organisatie voor sportieve recreatie in de Marktstad – plaatst en onderhoudt de 37 AED’s in Purmerend. De gemeente heeft een eenmalige subsidie van € 70.000,00 beschikbaar gesteld voor de aanschaf van de AED’s en de eerste training bij de introductie van de toestellen. Het onderhoud is geen onderdeel van de gemeentelijke subsidie, maar komt uit de exploitatie van de sportorganisatie. Spurd onderzoekt de mogelijkheden in de toekomst trainingen gebruik AED voor vrijwilligers van sportverenigingen aan te bieden. 

Welzijn artikelen