HomeNieuwsPartij NieuwsBijna alle lijsttrekkers Purmerend bekend

Bijna alle lijsttrekkers Purmerend bekend

mario groot 2.jpg
De lijsttrekkers die in maart 2010 met de verkiezingen mee zullen doen zijn bijna allemaal bekend. Op de websites van de verschillende partijen zijn de personen die bovenaan de kieslijst staan bekend gemaakt. De Stadspartij liet al in januari van dit jaar weten dat Mario Hegger (foto links) namens de partij de lijst zal aanvoeren.

Volgens geruchten is bij de grootste partij in Purmerend, de PvdA, huidig wethouder Berent Daan  kandidaat lijsttrekker. De VVD heeft als haar lijsttrekker de huidige fractievoorzitter Hans Boskemper. Voor collegepartij CDA is huidig wethouder Mona Keijzer als lijsttrekker aangewezen. Zij verhuist hiervoor speciaal van Ilpendam naar Purmerend.

Ouderenpartij AOV zal de oudste lijsttrekker leveren. Met 76 jaar zal Thijs Kalverboer voor de vierde keer op rij lijsttrekker zijn. Voor Leefbaar Purmerend 2001 zal hoogstwaarschijnlijk partijleider Arie-Wim Boer in het zadel blijven. Ook bij de SP zal fractievoorzitter Colette Sacco de touwtjes stevig in handen blijven houden door zich als lijstaanvoerder te presenteren. D66 heeft wederom Rob. Sampimon naar voren geschoven als nummer één op de lijst. Voor GroenLinks is Karlien Crom voor het eerst de lijsttrekker.

De lijsttrekkers van de nieuwe partijen zijn Ron Wiegel (voorheen van de VVD, nu Lijst Wiegel) en Loes Lijmberg (voorheen van de SP, nu Purmerend Sociaal). De ChristenUnie heeft inmiddels aangegeven niet mee te doen aan de verkiezingen in Purmerend. De Partij voor de Dieren doet ook definitief niet mee in Purmerend. De signalen dat ‘Trots’ op Nederland (TON) wel meedoet werd deze week door de lokale media bevestigd. Wie de kandidaten zullen zijn voor TON is nog niet bekend. Columnist Meander schreef al eerder over de komst van Trots op Nederland, opgericht door oud-minister Rita Verdonk.

Partijen kunnen zich inschrijven tot maandag 7 december. Alle kandidaten worden op 19 januari 2010 ingeschreven bij de Kiesraad. Pas dan zal bekend zijn hoeveel partijen mee zullen doen en wie de lijsttrekkers zijn. De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 3 maart 2010. In Purmerend zijn 35 zetels te verdelen. Hoe de verdeling na 3 maart zal uitvallen houdt de gemoederen in Politiek Purmerend in toenemende mate bezig.  Het voortdurend teruglopende vertrouwen in het merendeel van de landelijk gevestigde partijen zal zeker zijn weerslag krijgen op de gemeentelijke verkiezingen. In Purmerend kan de kiezer met een stem op de plaatselijke partijen kiezen voor een nieuw beleid. De Stadspartij gaat voor een plaats in de nieuwe coalitie. 

Partijnieuws artikelen