HomeNieuwsWelzijnBibliotheek Purmerend bij finalisten Beste Bibliotheek van Nederland 2018

Bibliotheek Purmerend bij finalisten Beste Bibliotheek van Nederland 2018

biblotheek
De finalisten van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2018 zijn bekend. Uit de binnengekomen nominaties koos de jury van het vakblad Bibliotheekblad zes finalisten: de Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht (behorend tot de Bibliotheek AanZet), Openbare Bibliotheek Amsterdam, vestiging Bijlmerplein, de Bibliotheek Purmerend (Bibliotheek Waterland), de Bibliotheek Ligne Sittard (De Domijnen), de Bibliotheek Veendam (Biblionet Groningen) en de Bibliotheek Zwolle, centrale vestiging Stadkamer. 
Een vakjury (mystery guests) zal de komende weken onafhankelijk van elkaar en op wisselden tijdstippen deze bibliotheken bezoeken. De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award wordt gekozen door de vakjury en het publiek tezamen.
Om het publiek, dat gedurende zes weken (18 januari tot en met 1 maart 2018) zijn stem kan uitbrengen op de website van Bibliotheekblad, breed te informeren over de onderscheidende eigenschappen van de zes bibliotheken, zullen er in die periode videoprofielen van alle kandidaten op www.bibliotheekblad.nl te vinden zijn. Welke bibliotheek uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen, wordt op 20 maart 2018 bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in Den Helder.

Met de verkiezing wil Bibliotheekblad vooral onderstrepen dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen.

De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland is een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad. De vorige winnaars waren DOK Delft, De Nieuwe Bibliotheek (Almere), de Bibliotheek Wassenaar, de Bibliotheek Hengelo, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (centrale vestiging), de Bibliotheek Arnhem (Rozet), De Tweede Verdieping (Nieuwegein), de Bibliotheek Laren en de Chocoladefabriek (Gouda). Regerend titelhouder is School 7 in Den Helder.

foto: Stadspartij

Welzijn artikelen