HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningBewoners omgeving ziekenhuis lijnrecht tegenover elkaar over vergunning parkeren

Bewoners omgeving ziekenhuis lijnrecht tegenover elkaar over vergunning parkeren

pmieke2.jpg 

De buurtbewoners in de omgeving van het Waterlandziekenhuis stonden na afloop van de bewonersavond gisterenavond in het stadhuis lijnrecht tegenover elkaar.
De bewoners uit de direct aanliggend straten (zichtstraten) willen naast algemene maatregelen zo snel mogelijk vergunning parkeren om een einde te maken aan de parkeerellende bij hen voor de deur.
De bewoners uit verderop gelegen straten willen per sé niet aan het vergunning parkeren.

 

Enkele tientallen omwonenden gingen gisterenavond et daar het gesprek aan met elkaar, wethouder Hans Krieger, wijkmanager Wim Borger van De Gors en een delegatie van het Waterlandziekenhuis.
Het was de tweede keer dat bewoners om tafel zaten met de gemeente en het ziekenhuis om iets te doen aan de parkeerproblemen in de buurt. Die zijn vooral ontstaan doordat het Waterlandziekenhuis op het eigen parkeerterrein betaald parkeren heeft ingevoerd.
"Zij (de bewoners van de zichtstraten) hebben nu een probleem, dat is jammer, maar laat het hun probleem blijven en niet ook het onze worden",  zo verwoordde één van de tegenstanders het eigen belang in de zaak kernachtig.

De overige buurtbewoners vrezen dat als in de zichtstraten vergunning parkeren wordt ingevoerd het probleem opschuift de buurt in.
Deze bewoners willen eerst afwachten of andere maatregelen de parkeerproblemen in de buurt een halt kunnen toeroepen. Er komen extra parkeerplaatsen voor de politie, aan de overkant van de Waterlandlaan bij de Stadsverwarming. Bij de parkeerplaatsen voor het politiebureau wordt een blauwe zone ingevoerd, waardoor hier maximaal een half uur geparkeerd mag worden door bezoekers van de politie. Er kunnen elf parkeerplaatsen worden aangelegd langs de sloot bij de Kraggeveenstraat. En er mag op een aantal plekken half op de stoep geparkeerd worden, wat nog eens 24 parkeerplaatsen oplevert. Bovendien moet een bord aangeven dat er alleen door bewoners mag worden geparkeerd.

pmieke3.jpgDat laatste wordt door de gemeente als surrogaat gezien en het spelen van blufpoker. Een dergelijk bord heeft geen enkele juridische status er kan dan ook niet handhavend mee omgegaan worden.

De tegenstanders van vergunning parkeren waren massaler opgekomen dan de voorstanders. Dat is ook logisch omdat het ook een kleinere groep ernstig gedupeerden betreft, was de stemmin gin de zaal duidelijk anti vergunning parkeren.

Collegewoordvoerder Krieger zag zich dan ook geconfronteerd met een op dit moment ernstig verdeelde buurt. Hij parkeerde dan ook het vergunning parkeren, maar liet er geen twijfel over bestaan dat hij er ernstig rekening mee houdt dat het toch uiteindelijk daar op zal uitkomen.
Een klankbordgroep van buurtbewoners en wijkmanager Wim Borgers gaat de effecten van  de overige genomen maatregelen volgen en zal nog dit jaar hierover een eerste rapportage aan het gemeentebestuur geven.

Hoofdschuddend verlieten de bewoners van de zichtstraten de bijeenkomst. Ze waren het onbegrip en de tegenwerpingen van hun overige buurtbewoners duidelijk even zat.

Ruimtelijke Ordening artikelen