HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningBewoners in hoger beroep tegen discotheek

Bewoners in hoger beroep tegen discotheek

raad-van-state-plakaatDe bewoners die in de buurt van de toekomstige discotheek aan de Verzetslaan wonen gaan in beroep tegen de uitspraak van de rechter. Dat laat wethouder B. Daan (economische zaken) deze week weten in een brief aan de gemeenteraad. In mei van dit jaar gaf de rechter toestemming om de bouw van de discotheek door te laten gaan. De bewoners lieten het er niet bij zitten en tekenden hoger beroep aan tegen het besluit van de rechter bij de Raad van State.

Sinds 2004 is de gemeente bezig een discotheek nabij McDonalds in de Purmer-Zuid te krijgen. De vrijstelling door de provincie is al verleend. Op dit moment loopt de bouwvergunningsprocedure. Na de bezwaarprocedure gingen de bewoners in beroep bij de rechter. Deze stelde de gemeente in het gelijk. De bewoners maken nu gebruik van het recht om in hoger beroep te gaan bij het hoogste rechtscollege in het bestuursrecht, de Raad van State in Den Haag.

Direct na de uitspraak heeft de wethouder geprobeerd om in onderhandeling te treden met de bewoners. Wellicht konden de bewoners en de gemeente hier samen uitkomen. De omwonenden stonden hier echter niet voor open en tekenden direct hoger beroep aan. Wanneer de zaak door de Raad van State behandeld zal worden is nog niet bekend.

 

ZIE OOK:

Ruimtelijke Ordening artikelen