HomeNieuwsWelzijnBewegen en gezondheid op een zonovergoten Koemarkt

Bewegen en gezondheid op een zonovergoten Koemarkt

bertspinning
Net na het middaguur, op zondag 21 april, stroomt de in volle zon liggende Koemarkt vol met Sporters. In het midden van de Koemarkt staat een grote tent opgesteld met daarin en voor een groot aantal spinningfietsen. De door P8 Cycling georganiseerde Koemarathon gaat om 13.30 uur van start.

P8 Cycling organiseert deze Koemarathon om sponsorgelden bijeen te brengen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Het op deze middag door de 300 a 400 deelnemers bijeengebrachte sponsorgeld wordt gevoegd bij het al door P8 Cycling vergaarde sponsorbedrag voor dit fonds.

Alpe d’ Huzes voor KWF
Begin juni zal een team van P8 Cycling deelnemen aan de Alpe d’ HuZes en het bijeengebrachte sponsorbedrag overhandigen.
Het jaarlijkse evenement Alpe d’ HuZes is door vrijwilligers opgezet om gelden bijeen te brengen voor het KWF. Deze gelden worden dan ingezet om onderzoek naar de oorzaak van kanker te bekostigen.

Jaarlijks doen vele honderden Nederlanders mee aan dit, tot grote omvang, uitgegroeide evenement. Het is zelf zo omvangrijk geworden dat de organisatie heeft besloten om het uit te breiden van 1 naar 2 dagen.
Op de Koemarkt deden velen een poging om hun conditie, tijdens een uur spinnen, een stuk te verbeteren. Onder hen ook het raadslid van de Stadspartij Bert Meulenberg (foto, derde van links).

Geslaagde evenement
Na vier rondes van 45 minuten kon chef d’équipe Fred de Bies terugkijken op een geslaagd evenement waar ook het goede weer een bijdrage aan leverde. Het was gezellig druk op de Koemarkt met alle terrassen bomvol.
Naast het fietsevenement speelde er nog een belangrijke gebeurtenis plaats. Wethouder Geoffrey Nijenhuis opende, samen met Paul Rosenmuller, het watertappunt op de Koemarkt.

Jongeren op Gezond Gewicht
Met de opening van het watertappunt werd de start gegeven van het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Dit project is een lokale samenwerking tussen onderwijs, sport, recreatie, gezondheid en welzijn en is voorlopig van duur voor 3 jaar.
Het gezamenlijke doel van dit project is om stijging van overgewicht bij jongeren tegen te gaan. Het project zal worden gestart in de wijken Overwhere en Wheermolen. In deze wijken zijn relatief veel scholen gelegen en liggen ook een groot deel van de middelbare scholen.

Het watertappunt is er om jongeren aan te zetten meer water te drinken en minder suikerhoudende frisdranken.
Om de jongeren te laten bewegen werd na het gezamenlijk vullen van de bidons met water gedanst. Ook waren er springkussens aanwezig waar de jeugd volop van genoot en dus ook weer de nodige lichaamsbeweging opdeed. Kortom een Koemarkt vol met sportiviteit waar Purmerend weer zijn maatschappelijke betrokkenheid en verantwoording laat zien.

Welzijn artikelen