HomeNieuwsVerkeer en VervoerBespreking verkeersonderzoeken Middenbeemster

Bespreking verkeersonderzoeken Middenbeemster

fot Stadspartij-BPP


De gemeente Purmerend is op dit moment bezig met een aantal verkeersonderzoeken in Middenbeemster. Dit is afgesproken in de Dorpsontwikkelingsvisie van Middenbeemster.

De verkeersonderzoeken bestaan uit drie onderdelen:

  • Uitwerking van het fietscarré, een doorgaande wandel- en fietsroute die de vier delen van Middenbeemster verbindt.

  • Parkeren in Middenbeemster.

  • Herinrichting van de Rijperweg, Middenweg en verkeerssituatie Marktplein.

De gemeente vindt het belangrijk om de onderzoeken samen met bewoners en ondernemers van Middenbeemster uit te voeren. Daarom worden er twee bijeenkomsten georganiseerd.

Bijeenkomsten over verkeersonderzoeken

Bewoners en ondernemers in Middenbeemster worden geïnformeerd over de verkeersonderzoeken. Op de bijeenkomsten gaat de gemeente hier verder op in. Daarna is er een gesprek met betrokkenen over wat daarbij belangrijk is. Dit vindt plaats op 12 en 15 juni van 19.00 tot 21.00 uur in de Keyserkerk. Wilt u hierbij zijn? Meld u dan vóór 8 juni aan per e-mail. Geeft u daarbij aan op welke dag u wilt komen?

Vragen die de gemeente stelt zijn:

  • Wat vindt u belangrijk bij de inrichting van het fietscarré? Het gaat hierbij om de route, de inrichting en de veiligheid van het fietscarré.

  • Wat vindt u belangrijk bij de herinrichting van de Rijperweg, Middenweg en de verkeerssituatie van het Marktplein? Welke knelpunten moeten aangepakt worden en hoe kan de verkeersveiligheid en kwaliteiten van de buitenruimte van Middenbeemster worden versterkt?

Op de pagina met de pagina over de verkeersonderzoeken vindt u een korte toelichting op de verschillende onderzoeken. Goed om te weten is dat de gemeente niet alle wensen mee kan nemen in de plannen. Na afweging van alle opmerkingen en belangen neemt de gemeente een besluit.

Verkeersonderzoeken Beemster

Verkeer en Vervoer artikelen