HomeNieuwsMilieuBesparen op de energierekening met gratis bespaarbox voor woningeigenaren uit Purmerend

Besparen op de energierekening met gratis bespaarbox voor woningeigenaren uit Purmerend


Woningeigenaren uit Purmerend die energie willen besparen en hun woning willen verduurzamen kunnen online een gratis bespaarbox aanvragen. In de bespaarbox zitten vier ledlampen, een powerbank op zonne-energie, een tijdschakelklok om elektriciteit te besparen, een tochtstrip, radiatorontluchter en radiatorfolie. Woningeigenaren kunnen deze box eenmalig aanvragen en tot wel 100 euro per jaar besparen.

Purmerenders kunnen de box aanvragen op debespaarwinkel.nl/rre/purmerend. Doel van deze actie is dat huiseigenaren kunnen besparen op hun energierekening en bijdragen aan minder CO2-uitstoot. Alle maatregelen, hoe klein ook, dragen bij aan het verder verduurzamen van onze gemeente. De subsidieregeling is uitsluitend bestemd voor woningeigenaren uit de gemeente Purmerend en is onderdeel van de landelijke Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). In de voorwaarden van het Rijk staat dat deze regeling alleen voor woningeigenaren toegepast mag worden, waardoor inwoners uit Purmerend die een woning huren, niet mee kunnen doen aan deze actie.

De Bespaarwinkel

De Bespaarwinkel organiseert deze actie. De actie is een onderdeel van de landelijke RRE Subsidieregeling en loopt tot eind 2021 of zolang er subsidie beschikbaar is. Gemeenten zetten met behulp van de RRE projecten op om woningeigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis.

Milieu artikelen