HomeNieuwsWelzijnBewoners toch tegen kunstgrasveld

Bewoners toch tegen kunstgrasveld

trapveldkunstgras
Begin dit jaar hebben bewoners van Binnendijk, Walakker, Luijendijk, Middenakker, Purmerdijk en Lamoenstraat van de gemeente Purmerend een aanbod gehad voor het aanleggen van een voetbalveld van kunstgras. De gemeente deed dit aanbod omdat toen werd aangetoond dat de buurt overwegend positief was. Ongeveer 96% van de direct omwonenden tekenden voor akkoord.

Toch teveel bezwaar
Nadat de gemeente het aanbod voor de aanleg van een kunstgrasveld had gedaan, bedachten veel buurtbewoners zich. In totaal lieten achttien bewoners weten dat ze toch niet akkoord gaan en geen nieuw voetbalveld willen. De gemeente heeft daarom besloten het voetbalveld van kunstgras niet aan te leggen.

Tegenvoorstel
Wijkmanager Anja Bonnes deelt de bewoners voorts het volgende nog mede.
Een tegenvoorstel was het voetbalveld dat er nu ligt op te knappen en de kuilen te dichten.

Het veld wordt al jaarlijks onderhouden en dan dicht de gemeente ook de gaten. Omdat het veld veel wordt gebruikt, is het soms toch beschadigd. Helaas kan de gemeente het niet beter onderhouden dan nu al gebeurt. De kosten hiervoor zijn te hoog. Ook is het veld dan ieder jaar enige maanden niet, of minder, te gebruiken omdat er opnieuw gezaaid moet worden. Bijkomend nadeel is dat dit altijd gebeurt in het voorjaar en de zomer. Precies de maanden waarop kinderen graag gebruik maken van het veldje.

De Stadspartij kijkt met de nodige verwondering naar deze gang van zaken en zal navraag doen naar het hoe en waarom in deze kwestie.

Inmiddels heeft dat navragen plaatsgevonden. De locatie ligt toch voor intensiever gebruik, hetgeen met kunstgras valt te verwachten, te dicht op de huizen. De gemeente kijkt nu naar een andere plek voor het kunststof trapveld. Locatie Zichthof wordt daarvoor thans onderzocht.

Welzijn artikelen