HomeNieuwsVerkeer en VervoerAsfalt pas voor de zomer definitief hersteld

Asfalt pas voor de zomer definitief hersteld

asfaltreparatie.jpgHet asfalt op de Grotenhuysweg in de Purmer-Noord zal in mei of juni van dit jaar definitief hersteld worden. Dat laat wethouder Krieger (verkeer) aan de Stadspartij weten. Het asfalt dat door de vorst van deze winter diepe gaten vertoonde, is vorige week gefreesd.

"Tijdens de afgelopen winter is er in heel Nederland veel vorstschade aan asfaltwegen ontstaan," laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Hierdoor is het bij de asfaltaannemers momenteel razend druk en zijn daardoor helaas niet op elk gewenst tijdstip beschikbaar. In februari is door een asfaltaannemer handmatig "koud" asfalt verwerkt. Het betrof hier een noodreparatie voor gaten van zeer geringe omvang, maximaal een halve vierkante meter, op verschillende locaties binnen Purmerend."

"Gaten van enig omvang (maximaal 2 vierkante meter) zijn, aansluitend door dezelfde aannemer, met behulp van een hotbox gedicht en vooralsnog alleen op de Neckerstraat, Jaagweg, Dijckscampenlaan, Gorslaan en Kooimanweg. Gaten van grote omvang of meerdere gaten dicht bij elkaar, zoals op de Grotenhuysweg, kunnen alleen doelmatig hersteld worden door het aanbrengen van een geheel nieuwe deklaag en dat moet met groot materieel. Op 25 maart is de oude deklaag waarnodig gefreesd en wordt in het tweede kwartaal van dit jaar definitief hersteld," aldus de gemeente Purmerend.

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen