HomeNieuwsVerkeer en VervoerNoodreparatie kruispunt Jaagweg in volle gang

Noodreparatie kruispunt Jaagweg in volle gang

GorslaanJaagweg2011

De noodreparaties van het stukgereden asfalt op het kruispunt Jaagweg-Gorslaan vinden op dit moment plaats. Eerder liet wethouder Helm (Stadspartij) in een memo aan de gemeenteraad weten dat de weg pas in juni gerepareerd zou worden. 

Stukgereden

Er zijn na de vorstperiode noodreparaties uitgevoerd met koud asfalt in geheel Purmerend en dus ook op de kruising in de Jaagweg bij de Jan Blankenbrug. Het schadepatroon op dit kruispunt was zodanig slecht dat het effect van deze noodreparaties niet duurzaam was. De gerepareerde gaten werden in korte tijd weer stukgereden. Definitievere reparatiewerkzaamheden vinden daarna jaarlijks in het voorjaar plaats.

Nieuwe aannemer

Als gevolg van een nieuwe meerjarige aanbestedingsprocedure voor het asfaltonderhoud in de komende vier jaar is het werk gegund aan een nieuwe aannemer. Daardoor kan pas medio mei worden gestart met de asfalteringswerkzaamheden in geheel Purmerend.

Andere planning

Voor de reparatiewerkzaamheden aan de kruising in de Jaagweg was echter een andere planning noodzakelijk. Deze zullen in twee nachten worden uitgevoerd. Als gevolg van de werkzaamheden op het Tramplein ten behoeve van de Melkwegbrug is de Jaagweg gedeeltelijk afgesloten, de bloemenbuurt moet dus vanaf de Gorslaan bereikbaar blijven. De werkzaamheden kunnen daarom niet eerder dan medio juni plaatsvinden. In 2013 zal de weg definitief hersteld worden. Dit kost ongeveer 2 miljoen euro.

ZIE OOK:

 

Reageer op dit artikel

Volg ons ook op Twitter, via: @Stadspartij

Verkeer en Vervoer artikelen