HomeNieuwsPartij NieuwsAnkersmit neemt afscheid van gemeenteraad

Ankersmit neemt afscheid van gemeenteraad

 

ernst_afscheidErnst Ankersmit, raadslid en fractievoorzitter van de Stadspartij, neemt na twaalf jaar afscheid van de Purmerendse gemeenteraad. Hij geeft het stokje over aan Mario Hegger, lijsttrekker tijdens de verkiezÍngen.

Op dinsdag 9 maart nam Ankersmit, met nog zestien andere leden van de gemeenteraad, afscheid. Burgemeester Don Bijl van Purmerend roemde Ankersmit als de strateeg van de Stadspartij. Daarnaast gaf Bijl aan dat Ankersmit “precies wist hoe de hazen lopen”. Ankersmit, in het dagelijks leven manager bij het Amsterdams Historisch Museum, had zich bij de verkiezingen van 3 maart jl. op een onverkiesbare plek laten zetten. Het raadslid, dat al sinds 1993 betrokken is bij de Stadspartij, werd in 1998 fractievoorzitter. Na drie volle raadsperiodes vindt Ankersmit het mooi geweest en stapt hij uit de actieve politiek. Wel zal hij achter de schermen blijven werken.

Ankersmit was tijdens zijn raadslidmaatschap ook vier jaar voorzitter van de commissie Algemene Zaken en is secretaris van de Federatie van Onafhankelijke Politieke Partijen Stadsregio. Roald Helm blijft in de gemeenteraad en is kandidaat-wethouder. Hij zal, naast Mario Hegger, vergezeld worden door Bert Meulenberg.

Partijnieuws artikelen