HomeNieuwsVerkeer en VervoerAlleen nog met OV-chipkaart in de bus

Alleen nog met OV-chipkaart in de bus

arriva_busDe Stadsregio Amsterdam, waar ook Purmerend onder valt, is afgelopen vrijdag gestopt met de verkoop van strippenkaarten en papieren abonnementen voor het openbaar vervoer.

Bij tabakszaken, supermarkten en de loketten van de vervoerders Arriva, Connexxion en GVB is vanaf die dag geen strippenkaart meer te krijgen. Dat maakten de drie vervoersbedrijven dinsdag bekend. Vanaf donderdag 3 juni kan alleen met de ov-chipkaart worden gereisd in de metro’s, bussen en trams in de regio Amsterdam.

Opladen

Reizigers kunnen straks bij ruim driehonderd oplaad- en ophaalpunten bij tabakszaken, supermarkten, op metrostations en bij de loketten van Arriva, Connexxion en GVB een anonieme ov-chipkaart aanschaffen en opladen met saldo. Saldo laden kan ook in de bussen van Connexxion. Van 29 mei tot en met 5 juni staan op 22 locaties in de regio extra verkoop- en promotieteams. Reizigers kunnen hier voor 10 euro een anonieme ov-chipkaart kopen met 5 euro saldo, zodat men niet eerst de kaart hoeft op te laden voordat men gaat reizen.

Na Rotterdam is Amsterdam straks de tweede stad in Nederland waar de ov-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs is in metro, tram en bus.

 

ZIE OOK:

 

 

Bron: Nu.nl

Verkeer en Vervoer artikelen