HomeNieuwsWelzijnAlle kinderen cultuur!

Alle kinderen cultuur!

cultuurhuiswherelant
Cultuurhuis Wherelant
Foto Stadspartij Purmerend-BPP


Voor schooljaar 2023/2024 slaan het NKT, de Purmaryn, Cultuurhuis Wherelant en Muziekschool Waterland de handen ineen. Samen presenteren zij hun cultuureducatieve aanbod in een brochure.

Samen zetten zij de schouders onder goed en duurzaam cultuuronderwijs op alle scholen in de gemeente Purmerend en de regio. Ze trekken gezamenlijk op, stemmen af, verwijzen naar elkaar door, en presenteren met trots nu ook onze eerste gezamenlijke folder.

In een brief aan het college en de gemeenteraad van Purmerend presenteren de instellingen hun programma.

Muziek, beeldende kunst, dans, theater en film, we weten het allemaal, zijn onmisbaar in het onderwijs waar kinderen en jongeren gestimuleerd worden een eigen identiteit te vormen.

‘Cultuureducatie bevordert goed burgerschap, historisch besef en stimuleert een creatieve, onderzoekende houding waar kinderen een leven lang van profiteren. Cultuureducatie geeft plezier en draagt bij aan het algemene welzijn. Wij gunnen ieder kind in onze regio een goede culturele basis.’

In de brochure wordt het uiteenlopende aanbod gepresenteerd, de werkwijze en ook hoe de cultuurinstellingen graag met scholen zouden samenwerken.

‘Wij hopen dat u enthousiast bent over onze samenwerking, en dat onze folder u inspireert gezamenlijk aan goed en duurzaam cultuuronderwijs in onze gemeente te werken!’

Zo besluiten Suzan Vermeulen, directeur NKT Theaterschool, Sonja Rinkel, educatiemedewerker Theater De Purmaryn, Lisa van Bennekom, hoofd binnenschoolse muziekeducatie Muziekschool Waterland, Anouk Diepenbroek, afdelingshoofd onderwijs Cultuurhuis Wherelant.

Welzijn artikelen