HomeNieuwsWelzijnAlexandra van der Meulen(Stadspartij) in gesprek met Corine Laurant, directeur van Stichting...

Alexandra van der Meulen(Stadspartij) in gesprek met Corine Laurant, directeur van Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP).

corine
Corine is geboren in Eemnes en heeft een aantal jaren in Blaricum gewoond. Toen haar vader gemeentesecretaris werd in Brabant is het gezin daar naar toe verhuisd. Hier heeft ze het grootste deel van haar jeugd doorgebracht.
Carriére
Corine begon haar carrière in de kinderopvang in de functie van pedagogisch medewerker op de groep, maar kwam er al snel achter dat dit niet uitdagend genoeg voor haar was. Haar interesses lagen breder, ze had veel meer feeling met de organisatorisch bedrijfskundige kant. Vrijwel meteen is ze toen Organisatie en Bedrijfskunde gaan studeren.
Na haar studie is ze aan het werk gegaan bij de Stichting Kinderopvang Universiteit van Amsterdam in de functie van vestigingsdirecteur, waarnaast ze ook een nevenfunctie bekleedde bij Omroep Veronica. Hierna heeft Corine nog verschillende uitdagende banen en nevenactiviteiten gehad zoals vice voorzitter van de Rekenkamercommissie gemeente Purmerend, Voorzitter van de Rekenkamercommissie Wormerland en Directeur van het NKT van 2011 tot half 2013. 
Directeur SKOP
In 1 juni 2013 is Corine gestart als directeur bij SKOP. Het waren toen zware jaren voor de kinderopvang door onveranderd hoge werkloosheid en bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag. Tussen 2013 en 2015 moest SKOP van ruim 300 medewerkers bezuinigen naar ongeveer 200 medewerkers. Er lag voor Corine een uitdagende taak om SKOP op de rails te houden. Een taak die haar goed gelukt is, in anderhalf jaar is SKOP namelijk van 200 weer gegroeid naar bijna 250 medewerkers.
Begin dit jaar namen zij Kids kinderdagverblijven over. Er wordt nog hard gewerkt aan de kwaliteit en verbetering van de organisatie.
SKOP is met haar 4 kinderdagverblijven, 13 buitenschoolse opvang locaties en 11 peuterspeelzalen al ruim 40 jaar de grootste aanbieder van kinderopvang in Purmerend.
Waardering
Corine geeft aan dat er goed contact is met verschillende ondernemers in Purmerend. En veel waardering heeft voor wat er allemaal in Purmerend georganiseerd wordt, onlangs nog was het Sport Award Gala in Purmerend waar SKOP een bijdrage aan heeft geleverd.
Tevens zijn er hele goede contacten met Spurd, Wherelant, de Gemeente Purmerend en het Onderwijs.

Corine is erg gedreven en vind groei en een breed perspectief erg belangrijk, niet alleen voor zichzelf maar juist voor de mensen om haar heen, zoals de medewerkers bij SKOP. Door het oprichten van DEEL! verwezenlijkt ze veel nieuwe kansen.
DEEL! is een shared service center, waar de medewerkers van SKOP hun kennis en kunde kunnen uitbreiden en de handen ineen kunnen slaan met ondernemers om zo kennis en kunde met elkaar te delen. Zo kunnen bijvoorbeeld pedagogisch medewerkers die een diploma hebben als leerkracht deze look op een school vervangen. Op deze manier krijgen ze de kans hun horizon te verbreden en gebruik te maken van hun kwaliteiten en ambities. 

Samenwerking
Corine geeft aan dat de samenwerking met de Gemeente Purmerend goed gaat, het is een goede samenwerkingspartner en beide partijen weten elkaar te vinden. Ze merkt ook op dat de gemeente gebruik maakt van de kennis van SKOP om de overige collega’s in het veld beter te kunnen ondersteunen.
Ook worden ideeën en visies gedeeld om zo de kinderopvang in Purmerend zo goed mogelijk te kunnen regelen. Uiteraard levert SKOP haar economische bijdrage door het huren van panden van de gemeente, ruimtes in scholen en bij FC Purmerend. Een aantal jaren geleden is de Zuidpool aangekocht.
Als ik aan Corine vraag wat zij bijzonder vind aan Purmerend dan antwoord ze volmondig dat de ondernemers en organisaties in Purmerend zo loyaal zijn, zowel voor de stad als naar elkaar toe. 
”Purmerend mag zich rijk rekenen met de verenigingen, vrijwilligers, zelfstandige ondernemers, bedrijven en maatschappelijke organisaties.” 
Verbeterpunten
Als ´probleem´ in Purmerend ziet ze vooralsnog als knelpunt de infrastructuur, er wordt veel gebouwd maar weinig rekening gehouden met aanpassingen in de infrastructuur en het parkeren.
Tevens geeft ze aan dat ze al jaren in Landsmeer woont en pas door haar werk in de rekenkamer in Purmerend terecht kwam. Daarvoor was ze zelden in Purmerend geweest. Het had geen aantrekkingskracht, terwijl er toch ontzettend veel aantrekkelijke mogelijkheden zijn in Purmerend en worden georganiseerd zoals Reuring, Foodfest, theater de Purmaryn, markten, harddraverij en de bioscoop. Het lijkt haar dan ook verstandig als Purmerend zich nog meer extern profileert met alles wat zich al in Purmerend bevindt.
Tot slot hebben we het nog even over de politiek. Corine geeft aan geen kleur te willen bekennen maar vind de politiek bijzonder interessant en een belangrijke samenwerkingspartner. Ze is dan ook gedreven om de maatschappelijke- en sociale waarde van kinderopvang aan te tonen bij de politiek en maakt hierbij van meerdere mogelijkheden gebruik om haar stem te laten horen.

Welzijn artikelen