HomeNieuwsWelzijnActiegroep Disco-NU vraagt politiek om advies

Actiegroep Disco-NU vraagt politiek om advies

mario3.jpgDe jongeren die staan achter de actiegroep Disco-NU willen de aandacht blijven vestigen op het grote belang voor jongeren dat er snel een discotheek moet komen in Purmerend. De zaak loopt nu in procedure. Het gaat de jongeren te langzaam. De vorige wethouder Welzijn Vincent Nijenhuis (CDA) heeft voor de verkiezingen de mededeling gedaan dat de disco er snel zal komen. “Maar ja, dat is al weer een paar jaar geleden”, zegt Mario Hegger (Stadspartij P93).

Op dit moment loopt de bouwvergunningsprocedure om een discotheek te bouwen vlakbij de McDonalds aan de Jaagweg in de Purmer-Zuid. De opening van deze nieuwe uitgaansgelegenheid wordt verwacht rond 2011. De Stadspartij wil dat er zo snel mogelijk een discotheek in Purmerend gebouwd wordt. In het voorjaar heeft de Stadspartij nog een voorstel ingediend om te onderzoeken of een discotheek, behalve de Jaagweg ook op de Kop van West in Weidevenne haalbaar is. Dit om vooral de procedure te verkorten, zodat er zo snel mogelijk een discotheek gebouwd kan worden.

Voor veel jongeren duurt deze procedure veel te lang. Een groep jongeren is zelf met een actiegroep gekomen om de aandacht erop te blijven vestigen, Disco-NU. Stadspartij P93 vindt het een goede zaak dat jongeren opkomen voor hun belangen. “Wij zien graag dat dit meer gaat gebeuren,” zegt Hegger. “Er wordt vaak over de jongeren gesproken wat wel en niet goed voor hun is, maar weinig MET de jongeren om er samen uit te komen en oplossingen te vinden voor problemen of problemen die worden verwacht. Bij de disco aan de Jaagweg is het van groot belang om in te spelen op de angst en de beweegredenen van de tegenstanders wat betreft de disco. Probeer bewoners te vinden die deel gaan nemen in een raad van toezicht zoals deze ook is ingesteld bij P3. Hierdoor blijven de buurtbewoners regelmatig in overleg met alle partijen en wordt er niet alleen achteraf op klachten van buurtbewoners gereageerd.”

Feest

De jongeren hebben onlangs het plan opgepakt om een feest te organiseren in een feesttent op de plaats waar de disco moet komen. Om dit te organiseren kom je op veel kosten zoals het huren van een tent, muziek,verlichting, beveiliging en horeca. De jongeren zijn er achter gekomen dat dit niet zomaar gaat lukken. Een subsidieaanvraag is door de gemeente afgewezen en het verkrijgen van sponsors lukt ook niet. De jongeren hebben zich vervolgens op vragende wijs gericht op de politieke partijen en in het bijzonder van raadslid Jos Lutz van de PvdA. De actiegroep vraagt zich af of zij rond de tafel om met elkaar te bespreken hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

Hegger heeft zijn gedachte hierover laten gaan en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat in Purmerend het sociaal-cultureel jongerenwerk wordt uitgevoerd door CLUP Welzijnswerk. Zij werken vraag gericht en buurtgericht. Tevens heeft CLUP een jaren lange ervaring met het organiseren van Luilak Dance Event (LDE) in het Leeghwaterpark. Volgens wethouder Berent Daan (sociaal-cultureel werk) is het afgelopen feest een succes geweest en gaat de gemeente op de zelfde voet verder met het laten organiseren van dit Luilakfeest door CLUP. Volgens Wouter Burger van CLUP komt er heel veel bij kijken voor een feest in een tent en zijn zij al vanaf november bezig met de organisatie. Kortom, het is niet zomaar een feest organiseren in een tent. Als je dat op de locatie doet van de nieuwe disco dan loop je een groot risico dat het juist tegen je gaat werken.

Samenwerking

Stadspartij P93 steunt de actiegroep Disco-NU en geeft duidelijk het advies: “ga de samenwerking met CLUP aan. Probeer de aandacht op jullie acties te richten op de plekken waar veel jongeren uit Purmerend samen komen. Wellicht is een samenwerking met Luilak Dance Event een mooie uitdaging”. De politieke partijen kunnen er verder niet meer mee doen dan de plannen afwachten en wel of niet goedkeuren. Door ondersteuning van een professionele organisatie als CLUP kan dit veel sneller en duidelijk onderbouwd tot een positief resultaat lijden. De Stadspartij wenst de actiegroep Disco-NU veel sterkte en wijsheid toe in de komende tijd en verwacht dat we nog veel van hun gaan zien en horen.

 

link: Website Disco-NU

 

 

discotheek impressie (3).jpg

Welzijn artikelen