HomeNieuwsWelzijnAanleggen kunstgrasveld Gorsebos

Aanleggen kunstgrasveld Gorsebos

kunstgras
In het Gorsebos liggen op dit moment naast de skatebaan twee voetbalveldjes. Door de regen is de staat van deze veldjes niet al te best: er ontstaan regelmatig kuilen en kale plekken. Daar gaat de gemeente Purmerend iets aan doen.

Kunstgras en hekken
Eén van de trapveldjes wordt vervangen door kunstgras. Kunstgras is bijna altijd goed bespeelbaar en krijgt geen kuilen en kale plekken. Om te voorkomen dat de ballen op straat terechtkomen, worden er hekken en ballenvangers geplaatst. Zij zorgen er ook voor dat fietsen en brommers niet over het veldje kunnen rijden.

Werkzaamheden en overlast
De werkzaamheden beginnen in april en zijn in de loop van mei klaar. Voor het aanvoeren en wegrijden van grond en materiaal  rijden er regelmatig vrachtwagens voorbij. Uiteraard maken (graaf)machines wat lawaai, maar dit blijft beperkt tot de normale werktijden. Voor de bewoners wordt verder weinig overlast verwacht.

Wijkmanager Wim Borger vraagt aandacht om extra goed op het verkeer te letten als er met grote machines wordt gewerkt. Daarnaast is het voor kinderen niet veilig om op het werkterrein te spelen: ook niet na werktijd.

Welzijn artikelen