HomeNieuwsVerkeer en VervoerAangepast vervoerplan EBS opnieuw aan RAR en gemeenten voorgelegd

Aangepast vervoerplan EBS opnieuw aan RAR en gemeenten voorgelegd

ebsgeelrood
EBS heeft een nieuwe aangepaste versie gepresenteerd van het eerder in januari ingediende vervoerplan. Op dat plan kwam veel kritiek. De gemeenten en de ReizigersAdviesRaad (RAR) is gevraagd over deze nieuwe versie een advies uit te brengen, zodat het dagelijks bestuur van de Stadsregio Amsterdam medio mei een besluit kan nemen over het plan.

Net als in de vorige verzie steunt het nieuwe vervoerplan sop de rode R-netbussen, dat is de ruggengraat van het netwerk. De gele bussen zorgen voor de aanvulling op dit netwerk en voor de sociaal wenselijke verbindingen. Daarbij worden lijnen die nu ongeveer parallel rijden aangepast, zodat dubbelingen worden voorkomen. Het huidige vervoerplan is de basis voor de dienstregeling die 17 augustus in moet gaat. Ook de dienstregelingen na 2015 wordt gebouwd op dit vervoerplan.

Op de eerste versie van het vervoerplan is begin dit jaar gereageerd vanuit gemeenten, de ReizigersAdviesRaad, buschauffeurs en individuele reizigers en burgers. Daarin kwam een groot aantal knelpunten en dienovereenkomstige kritiek naar voren. EBS stelt dat in de huidige versie van het vervoerplan oplossingen voor de meeste en de belangrijkste daarvan zijn verwezenlijkt.
Een uitgebreide samenvatting van het plan is beschikbaar voor geïnteresseerden.

De Stadspartij moet zich nog een oordeel vormen over het nieuwe plan en wacht daartoe in eerste instantie het ambtelijk advies af.

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen