HomeNieuwsWelzijnAanbod aangepast sporten in Purmerend ook op website Uniek Sporten

Aanbod aangepast sporten in Purmerend ook op website Uniek Sporten

UniekSporten
Spurd presenteert maandagavond 9 januari 2017 tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Sportraad Purmerend de website Uniek Sporten. Daarop staat ook actuele informatie over het sportaanbod in Purmerend voor mensen met een beperking. De website is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport en geeft een overzicht van het landelijke aanbod, de sportaanbieders in Purmerend zijn onderdeel van de kopgroep als het gaat om het aanleveren van basisgegevens en seizoeninformatie. Wie in Purmerend een aangepaste sport wil gaan beoefenen heeft op de website Uniek Sporten een uitgebreid overzicht van het aanbod. 
Het opzoeken van informatie kan onder meer op criteria als soort beperking(en), plaats met sportaanbod en per aangepaste sport. Het aanbod is van sportaanbieders met naast hun reguliere aanbod ook aanbod voor mensen met een beperking of is van gespecialiseerde sportaanbieders. Ook staat op de website per gemeente lokale informatie en regelgeving. Spurd heeft samen met sportaanbieders in Purmerend de laatste maanden van vorig jaar het actuele aanbod van aangepaste sporten ingevoerd in de database van de website Uniek Sporten. De Purmerendse sportaanbieders gaan vanaf heden zelf de gegevens op Uniek Sporten regelmatig actualiseren.
Op de website staat ook informatie over bijvoorbeeld aangepast vervoer, aanbod van zogenoemde maatjes als begeleid(st)er en over financiële tegemoetkomingen om met een beperking te kunnen gaan sporten. Vanzelfsprekend is de lettergrootte op de website makkelijk aan te passen en is het inschakelen van gesproken woord mogelijk. Ook via een gratis App en de websites van Spurd en Sportservice Noord-Holland is de website Uniek Sporten makkelijk bereikbaar.
Met de komst van de website Uniek Sporten is de digitale en papieren Wegwijzer aangepast sporten van Spurd van vorig jaar de laatste editie geweest. Wat blijft is de mogelijkheid van een gratis persoonlijk sportadvies van de specialist aangepast sporten van  Spurd. Het gaat dan om het samen met de sportieveling met een beperking selecteren van een passende sportieve activiteit en mogelijke aanbieder(s) in Purmerend of  regio.

Welzijn artikelen