HomeNieuwsVerkeer en VervoerA7: herstel en versterking brug Purmerend nadert

A7: herstel en versterking brug Purmerend nadert

Hinder tussen April en September

Foto Stadspartij-BPP

De slechte staat waarin de brug over de A7 bij Purmerend verkeert zorgt nu al voor veel onrust over de bereikbaarheid. Zwaar verkeer kan niet over de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend.
Uit onderzoek en inspecties blijkt dat de steunpunten van de brug dringend versterkt moeten worden. Daarom versterkt Rijkswaterstaat in 2024 de brug. Herstel en versterking behelst: de steunpunten van de brug, verwijderen asfalt en beton, aanbrengen wapeningstaal, opnieuw asfalteren.

Na herstel kan het verkeer weer vlot en veilig en zonder gewichtsbeperking over de brug.

Forste hinder wegverkeer

Rijkswaterstaat verwacht in 2024 grote hinder en fors extra reistijd voor verkeer op de A7 bij Purmerend. Tijdens de werkzaamheden blijft de brug beperkt open voor verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met versmalde rijstroken, een lagere maximumsnelheid, een gewichtsbeperking (voor vrachtwagens zwaarder dan 30 ton) en afgesloten op- en afritten van de A7 bij Purmerend.

Zie HIER de presentatie over de hinder de op 1 februari plaatsvond door Rijkswaterstaat aan de gemeenteraad van Purmerend

Extra gewichtsbeperking

Er gaat tijdens de werkzaamheden een nieuwe gewichtsbeperking van 25 ton van kracht op de brug, waardoor er extra vrachtverkeer wordt omgeleid. Deze gewichtsbeperking geldt in ieder geval tijdens de 1e fase van de werkzaamheden. We onderzoeken of de gewichtsbeperking in de 2e fase opgeheven kan worden.

Verwacht wordt dat de werkzaamheden plaatsvinden tussen April en September 2024

Verkeer en Vervoer artikelen