HomeNieuwsMilieu25e dode eend in de Bottersloot

25e dode eend in de Bottersloot

eend 25.jpgOp 14 oktober jl. is de vijfentwintigste dode eend uit de Bottersloot gevist. Botulisme is de grote boosdoener is inmiddels gebleken. Tegelijkertijd werd een ziek exemplaar ontdekt aan de slootkant. Van de dode eend is direct door de bewoners melding gemaakt bij de gemeente Purmerend met het verzoek dit kadaver zo spoedig mogelijk te verwijderen. Dit om verdere besmetting te voorkomen.

De Stadspartij heeft het bericht ter kennis gebracht aan wethouder Krieger (dierenwelzijn) met het dringende verzoek om niet langer te talmen en in te grijpen in deze zeer ongezonde situatie in de Bottersloot. Net als de bewoners hoopt de Stadspartij dat snel actie wordt ondernomen om deze eendensterfte een halt toe te roepen.

Er is ook een goed bericht. Een zwarte eend die enige tijd terug in zieke toestand werd gevangen, is liefdevol verpleegd en verzorgd door de bewoners. Het dier is veelvuldig gespoeld met schoon water. Dit is dezelfde behandeling als de vogelopvang doet. Er zijn geen medicijnen tegen botulisme. De zwarte eend zwemt inmiddels weer gezond rond in de Bottersloot.

ZIE OOK:

Milieu artikelen