HomeNieuwsEconomieZondagopenstelling supermarkten van 2 naar 5

Zondagopenstelling supermarkten van 2 naar 5

winkelwagentje2Naast de twee huidige zondagopenstellingen zullen binnenkort nog drie supermarkten hun deuren elke zondag mogen openen. Door een aangenomen motie van de gemeenteraad zullen naast supermarkt Vomar en avondwinkel Day&Night in de binnenstad ook andere supermarkten in Purmerend voor enkele uren op zondag open zijn.

Voor de verruiming van de zondagopenstelling is een aanpassing van de gemeentelijke verordening noodzakelijk. Het college van B&W is op dit moment bezig een voorstel te schrijven om aan maximaal vijf supermarkten een ontheffing te verlenen. Het is aan de gemeenteraad om te bepalen hoeveel ontheffingen er maximaal verleend worden. Vervolgens bepaalt het college van B&W aan wie de ontheffing verleend zal worden. In het voorstel aan de gemeenteraad zal ook beschreven staan of er behoefte is onder de Purmerenders om op zondag boodschappen te doen. Daarnaast zal gekeken worden of ook de ondernemers de zondagopenstellingen kunnen ondersteunen.

Niet alle partijen zitten te wachten op meer open supermarkten op zondag. Het CDA en de SP dienden onlangs nog een motie in om geen vijf maar slechts één supermarkt op zondag open te laten zijn.

ZIE OOK:

 

 

Economie artikelen