HomeNieuwsEconomieZaterdag 24 mei Van Streek Markt

Zaterdag 24 mei Van Streek Markt

streekmarktpurmerend
De Van Streek Markt is de eerste, echte streekmarkt van Purmerend. Lekker, eerlijk en gezond eten uit Waterland en omgeving, verzameld op de Koemarkt op zaterdag 24 mei!

De vierjaarlijkse markt biedt bezoekers verse boerenproducten uit eigen omgeving. Mede-initiatiefnemer Julius Betist noemt de streekmarkt een reactie op de gezichtsloze en fraudegevoelige voedselindustrie.   

De markt wordt georganiseerd door drie jonge Purmerenders met een voorliefde voor eerlijk geproduceerd, streekeigen voedsel. ‘We worden langzaamaan bewustere eters en daarmee kritischer op de voedselindustrie’, vertelt Betist. Door de streekmarkt komt de voedselindustrie er helemaal niet aan te pas en kopen burgers rechtstreeks van de boer. Bovendien stimuleert de streekmarkt de duurzame, lokale markt.

Alles kan op de markt! Hapjes proeven, een uitgebreide lunch, genieten van de live-muziek en een Beemsterbiertje of heerlijke boodschappen voor thuis!
Kleppen met de boer of de buurman, doe wat je wilt! Als je het maar naar je zin hebt! De Van Streek Markt Purmerend biedt vermaak voor eenieder!

De streekmarkt biedt een breed assortiment aan lokale, onbewerkte en biologische producten zoals vlees, seizoengroenten, fruit, ambachtelijk brood, kazen, gerookte vis, smoothies, streekeigen wijn & bier en nog veel meer. Remko Kuipers, de auteur van ‘Het Oerdieet’, houdt op de markt een presentatie over ‘Eten zoals onze voorouders’ en er worden relevante documentaires over voedsel vertoond. Een liveband zorgt voor muziek.

Boergondineren staat er voor café Bierlokaal Bakker met heerlijke broodjes en een varken aan het spit.
Om 18:00 wordt daar een 3-gangen diner geserveerd voor € 34,50. Proeflokaal Bakker serveert speciaal bij de gerechten passende bieren.
Inschrijven kan op de site van Van Streek Markt.

Economie artikelen