HomeNieuwsVeiligheidWoning gesloten voor 6 maanden na vondst hennep gerelateerde goederen

Woning gesloten voor 6 maanden na vondst hennep gerelateerde goederen

Foto Stadspartij-BPP


Op 18 juli 2023 heeft burgemeester Ellen van Selm een bedrijfspand aan de Vleetstraat voor 6 maanden gesloten. In het pand op bedrijventerrein Baanstee Noord waren hennep gerelateerde goederen aangetroffen zoals een kweektent, een koolstoffilter en groei- en bloeimiddelen. 

De verschillende kweekattributen kwamen aan het licht tijdens een integrale controle op het bedrijventerrein op 15 mei van dit jaar. Deze controle vond plaats in samenwerking met de politie. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Hoewel er geen planten groeiden, was wel sprake van strafbare voorbereiding. Vanwege deze omstandigheden wordt het pand voor 6 maanden gesloten.

Opiumwet
De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van het pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Van Selm betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor 6 maanden niet mogen betreden. Op het gesloten pand zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

Ondermijning
De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat het pand bekendstaat als drugspand en om de openbare orde te herstellen. Burgemeester Ellen van Selm: “Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving. Deze worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden.”

Meld uw vermoedens
Heeft u een vermoeden van een hennepkwekerij? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via vermoeden@purmerend.nl.

 

Veiligheid artikelen