HomeNieuwsEconomieWinkels Zaanstad op zondag voortaan open

Winkels Zaanstad op zondag voortaan open

eggertcentrum
Winkels mogen van de gemeenteraad van Zaanstad vanaf september op zondag open. Op 7 juli 2011 viel hierover het besluit.

Het debat over het creëren van de mogelijkheid voor de zondagopenstelling van de winkels in Zaanstad was er één waarbij de voor- en tegenstanders niet nader tot elkaar kwamen. De tegenstanders vonden dat uit onderzoeken bleek dat er geen behoefte was en begrepen niet waarom dit voorstel door het college van B&W aan de raad was voorgelegd. De voorstanders gaven aan dat het een mogelijkheid was en dat iedere winkelier vrij was om te kiezen.
Het college van Zaanstad benadrukte dat zondagopenstelling paste in de visie van Zaans Evenwicht waarbij toerisme een belangrijk speerpunt is en ook de diversiteit in de economie van de Zaanstreek bevordert moet worden.

Purmerend volgt met argusogen ontwikkeling

Door dit besluit wordt druk op Purmerend om de winkeltijdenbesluit in Purmerend ook anders te gaan toepassen opgevoerd. Purmerendse winkeliers dreigen anders aan omliggende gemeente veel kopers te verliezen. Na Amsterdam-Noord volgt nu ook Zaanstad. Wethouder Berent Daan (economische zaken) heeft de Purmerendse raadsleden al laten weten dat hij in het najaar over deze zaak overleg wil met de gemeenteraad.  Dan kunnen ook de eerste resultaten worden meegenomen m.b.t. de kopersontwikkeling in Purmerend.

Economie artikelen