HomeNieuwsVeiligheidWijkagenten signaleren opnieuw malafide klusjesmannen

Wijkagenten signaleren opnieuw malafide klusjesmannen

PolitiebureuaHA
Johnny, Harry en Bob Wijkagenten Overwhere-Wheermolen waarschuwen tegen (Ierse) klusjesmannen die zijn gesignaleerd in hun wijken, omgeving Rudolf Garrelstraat/J.P. Sweelinkstraat. Ze verplaatsen zich in een witte bestelbus.
Het gaat om personen die stelselmatig aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden. Deze malafide klusjesmannen duiken te pas en te onpas op en lichten bewoners op.
Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt. De politie adviseert om niet in zee te gaan met deze Engelssprekende klussers.
Advies
Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Ook wanneer u slachtoffer bent geworden van deze klussers, meldt het dan bij de politie via 0900-8844. Doe altijd aangifte!
Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig.

foto: Stadspartij

Veiligheid artikelen