HomeNieuwsEconomieWethouders Beemster en Purmerend trappen nieuwe economische visie af!

Wethouders Beemster en Purmerend trappen nieuwe economische visie af!

Economische visie Beemster-Purmerend
persbericht
Donderdag 2 juli gaven Jos Dings (wethouder Beemster) en Mario Hegger (Wethouder Purmerend) samen het startschot voor de nieuwe economische visie. Wat werkt voor Beemster en Purmerend? Hoe zien ondernemers, maar ook opleiders en andere belangrijke spelers de economische toekomst voor zich? Wat is ons economisch profiel? Wat bindt ons? En wat is onze plek in de regio? De komende maanden gaan beide gemeenten in gesprek met iedereen die een bijdrage kan en wil leveren aan de economische toekomstvisie voor de nieuwe gemeente Purmerend. #datwerkt!
Op de Koemarkt in Purmerend kregen Astrid Francis van Beemstervalery en Bart Kuipers van PurmerValley een pijl van 1,5 meter van de wethouders. Dit is het begin van een economische estafette. Deze ondernemers zullen de komende weken op hun beurt de pijl weer doorgeven aan een andere lokale ondernemer. “We willen met de economische estafette zichtbaar maken wat onze ondernemers in huis hebben,” vertelt Jos Dings. “Prachtig om te zien wat Astrid Francis van Beemstervalery doet: een prachtig, duurzaam geteeld product van eigen bodem, dat wordt opgepikt door culinaire ondernemers in de regio. Dat is ook echt het doel van de economische visie: we willen samen vooruit. Hoe worden we toekomstproof? Hoe pakken we de kansen van bijvoorbeeld de digitalisering en de verduurzaming van de economie?”

“We mogen ambitieus zijn,” vult wethouder Mario Hegger aan. “Onze positie in de MRA-regio is uniek. We kunnen een veel scherper economisch profiel neerzetten. En ook echt de verbinding maken tussen ondernemers in de Beemster en in Purmerend. Daarom overhandig ik de pijl aan Bart Kuipers van PurmerValley. PurmerValley is één van de beste voorbeelden die we hebben: met de e-sports campus wordt echt iets unieks in Nederland neergezet. We moeten jongeren meer de ruimte geven. In PurmerValley maken de verbinding tussen jongeren, onderwijs, ondernemers en de gemeente. We willen een beweging in gang zetten. De komende jaren gaan we de visie samen verwezenlijken en die beweging groter maken”.

Waarom een economische visie?
Het doel van de economische visie is om heldere ambities te formuleren voor de economische toekomst. Met 2040 als horizon. Hoe worden beide gemeentes een complete gemeente? Naast wonen horen daar voorzieningen en werkgelegenheid bij. De positie in de regio wordt steeds sterker, maar het kan nog beter. Er komen veel veranderingen aan zoals transities, digitalisering en Beemster en Purmerend worden samen één gemeente. Hoe kan daarop ingespeeld worden? Wat is daarvoor nodig en welk profiel past daarbij?

Vanaf vandaag is ook de website in de lucht, te vinden via:www.purmerend2040.nl. Op de website staat welke stappen er worden gezet om tot de nieuwe economische visie te komen. Kunnen ondernemers eerste ideeën kwijt én hier zijn de eerste blogs van koplopers te lezen: ondernemers die hun ambities voor de economische visie delen.

Economie artikelen