HomeNieuwsVeiligheidWethouder Helm neemt maatregelen tegen gladheid binnenstad

Wethouder Helm neemt maatregelen tegen gladheid binnenstad

RoaldHelmBertMeulenberg

Wethouder Roald Helm (links op foto, naast raadslid Bert Meulenberg) neemt snel maatregelen om gladheid in de binnenstad te voorkomen. Afgelopen winter zijn diverse mensen uitgegleden, doordat de verlichte stalen naamplaten, de natuurstenen goten en de platen rond de verzinkbare palen spiegelglad werden.

Sinds eergisteren, 21 maart, is het weer lente. Toch wordt er alweer vooruit gekeken naar de winter van volgend jaar. “Hoewel de goten voldeden aan eerder gestelde stroefheidseisen, is desondanks  gebleken dat de goten bij vorst en sneeuwval zodanig glad zijn dat de kans op vallen en uitglijden veel te groot is,” laat de Stadspartij-wethouder van milieu in een brief aan de gemeenteraad van Purmerend weten. “ Wij zullen daarom dit voorjaar een proef doen om de stroefheid verder op voeren door de natuurstenen platen te stralen. De proef als zodanig zal worden uitgevoerd in de Padjedijk, de Hoogstraat en de oversteek tussen het Eggertcentrum en de Strada. Indien deze proef slaagt zullen alle goten vóór de winter 2011/2012 worden behandeld.”

Verlichte naamplaten

De verlichte naamplaten zijn volgens de gemeente Purmerend een belangrijk onderdeel van het ontwerp van het voetgangersgebied in de Binnenstad. “Nu is gebleken dat deze platen bij vorst en sneeuwval erg glad worden,” zegt Helm. “Het stralen van de naamplaten, zoals bij de natuurstenen goten, is niet mogelijk. Daarom heb ik besloten om deze naamplaten in zijn geheel te verwijderen en te vervangen door het zelfde materiaal als de rest van de goten.”

Reageer op dit artikel

Veiligheid artikelen