HomeNieuwsEconomieWethouder Hegger opent nieuwe Baanstay

Wethouder Hegger opent nieuwe Baanstay

[caption id="attachment_12255" align="alignleft" width="335"] Mario Hegger foto Stadspartij-BPP[/caption]

Donderdag 25 januari opende wethouder Mario Hegger samen met eigenaar Guus de Wolf officieel het nieuwe Baanstay. In het pand aan de Amperestraat in de Baanstee was voorheen CarPlaza gevestigd. Afgelopen jaar is het pand verbouwd tot een bedrijvencomplex met hierin diverse bedrijven.

Na een uitgebreide verbouwing van zowel de binnen- als buitenkant van het pand openden vorig jaar de eerste bedrijven hun deuren. Welkoop en Jysk waren de eerste partijen die open gingen. Later volgden ook JAN Accountants, woonwinkel HACO en outdoorwinkel Rien de Wolf, van eigenaar Guus de Wolf zelf. Ook het nieuwe restaurant De Wereldkeuken, van de heer Chi van De Doele op de Koemarkt, heeft er een plek.

Nieuwe invulling

Na het verdwijnen van de diverse automerken een paar jaar geleden, kwam het pand aan de Amperestraat grotendeels leeg te staan. De voormalige eigenaar Jonk Vastgoed is in gesprek gegaan met de gemeente over de mogelijke nieuwe invulling van het pand. De gemeente heeft met de nieuwe eigenaar de heer De Wolf en Volume Vastgoed alle stappen doorlopen om de nieuwe invulling mogelijk te maken.

Wethouder Hegger: ‘Voorheen zaten de winkels die grote goederen verkopen vaak in de binnenstad, Wagenweg en Waterlandkwartier. Om te zorgen voor verkeersontlasting op deze plekken, werken we graag mee aan het mogelijk maken van dit type detailhandel aan de randen van de stad. Binnen de ontwikkeling van het Waterlandkwartier is er ruimte gereserveerd voor voorzieningen, zoals wonen, kantoren, horeca, dagelijkse boodschappen en maatschappelijke voorzieningen. Nu de ontwikkeling van het Waterlandkwartier nog een aantal jaren duurt hebben we besloten om op basis van een ontheffing voor bepaalde tijd medewerking te verlenen aan de vestiging van kantoren op deze locatie aan de Amperestraat. We zijn blij dat dit allemaal gelukt is, conform de voorschriften van provincie Noord-Holland en de vastgestelde regionale detailhandels visie Zaanstreek-Waterland.’

Economie artikelen