HomeNieuwsEconomieWethouder Hegger: 'een breder pakket aan steunmaatregelen voor Purmerendse ondernemers wordt uitgewerkt'

Wethouder Hegger: ‘een breder pakket aan steunmaatregelen voor Purmerendse ondernemers wordt uitgewerkt’

Mario Hegger
foto Stadspartij

Wethouder Mario Hegger deed in de Begrotingsraad van november de toezegging dat hij de raad eind 2020 een nieuw pakket aan steunmaatregelen t.b.v. de ondernemers zou aanleveren.

In de afgelopen periode heeft de wethouder frequent gesproken met horecaondernemers en afgevaardigden van Koninklijke Horeca Nederland afd. Purmerend en BIZ Koemarkt.

Direct konden een aantal toezeggingen worden gedaan en in werking gezet. Dit betreft de gemeentelijke bemiddeling tussen horeca en onder meer zorginstellingen voor de plaatsing van horecapersoneel, extra promotionele ondersteuning in de lokale aankoop van bezorg – en afhaalmaaltijden op en rond de feestdagen en kleinschalige financiële ondersteuning in collectieve activiteiten.

Er is meer nodig naar nu blijkt

Gedurende de verdere uitwerking van steunmaatregelen m.b.t. ondernemings gerelateerde belastingen werd Nederland op
14 december geconfronteerd met de huidige verdergaande lockdown, waarbij ook de detailhandel de deuren heeft moeten sluiten. Deze nieuwe situatie vraagt om een breder ingestoken pakket aan maatregelen, niet meer alleen gericht op de horeca.

Wethouder Hegger laat de raad dan ook weten dat het toegezegde pakket aan maatregelen momenteel voor zowel horeca als detailhandel en andere getroffen beroepsgroepen in bredere zin wordt uitgewerkt en in de eerste weken van januari in het college zal worden behandeld. Waarna de te nemen steunmaatregelen bekend zullen worden gemaakt.

Economie artikelen