HomeNieuwsWelzijnWerkzaamheden in Spurd-Leeghwaterbad

Werkzaamheden in Spurd-Leeghwaterbad

leeghwaterbad
Het doelgroepenbad en het instructiebad van het zwembad in Purmerend zijn vanaf zondagmiddag 24 juli tot en met zondag 31 juli gesloten. Dat is nodig vanwege noodzakelijke werkzaamheden aan het voegwerk en aan de inlaatroosters van de baden. Zondag begint de omvangrijke operatie met het leegpompen van de genoemde baden. Maandag 25 juli begint de aannemer met de werkzaamheden en volgens planning zijn het doelgroepenbad en het instructiebad vanaf maandag 1 augustus weer beschikbaar. Het recreatiebad en het sportbad blijven in die periode gewoon beschikbaar voor recreatief zwemmen.

Zondag 24 juli zijn het doelgroepenbad en het instructiebad tot 14.00 uur beschikbaar voor recreatief zwemmen, waarna het leeg pompen begint. Het recreatiebad en het sportbad zijn 24 juli open tot 17.00 uur.
Volgens planning vult Spurd het doelgroepenbad en het instructiebad in het weekend van zaterdag 30 juli weer met water. Manager zwembad Freek Eshuis: ‘Het is een voorzichtige planning van de voorziene werkzaamheden, maar onverwachte ontdekkingen moet je nooit uitsluiten. In het voorspoedige geval is het niet uitgesloten dat het doelgroepenbad en het instructiebad al vanaf zaterdag 30 of zondag 31 juli beschikbaar zijn voor recreatief zwemmen.‘

De gekozen periode voor uitvoering van de werkzaamheden is een relatief rustige gebruiksperiode van de twee baden. Voor een efficiënte uitvoering van het herstelwerk is het noodzakelijk de genoemde baden zondag 24 juli vanaf 14.00 uur leeg te pompen. De vaste gebruikers van beide baden zijn tijdens de les over de uitval van de les in de week van 25 juli geïnformeerd. Met posters in het zwembad zijn vooral de regelmatige recreatief zwemmers in het doelgroepenbad en in het instructiebad over de tijdelijke sluiting geïnformeerd. De gebruikers van het recreatiebad en het sportbad zullen geen ongemak ondervinden van de werkzaamheden in het doelgroepenbad en het instructiebad.     

De werkzaamheden aan het doelgroepenbad en het instructiebad zijn het begin van een grote actie om bouwkundige en installatietechnische gebreken in het zwembad in Purmerend weg te nemen. Het zwembad is in december 2005 opgeleverd en al gauw waren de eerste gevolgen van de gebreken zichtbaar. De gemeente betaalt als eigenaar van het Leeghwaterbad de kosten voor zover ze niet onder de garantieregeling met de aannemer vallen. Het aanpakken van de gebreken is vooral van belang om de exploitatiekosten niet onnodig te laten oplopen. Directeur Rens van der Leij van Spurd: ‘De eenmalige investering in herstelwerkzaamheden voorkomt oplopende jaarlijkse kosten.’

Welzijn artikelen