HomeNieuwsEconomieWerkbezoek raadsleden aan bureau toerisme Laag Holland

Werkbezoek raadsleden aan bureau toerisme Laag Holland


Vrijdagmiddag 16 januari waren de raadsleden uitgenodigd voor een werkbezoek bij Laag Holland. Om 13.00 uur was er een gastvrije inloop in het Purmerends Museum. Vervolgens werden de aanwezigen in de historische trouwzaal door de directeur van Laag Holland meegenomen in een uitleg over de functie van Laag Holland.

Laag Holland is een samenwerkingsverband tussen diverse partijen waaronder de provincie Noord Holland en de gemeente Purmerend. Op de website van Laag Holland zijn alle deelnemende partijen te vinden. Bureau toerisme Laag Holland richt zich voornamelijk op het stimuleren van toerisme in de regio Laag Holland. Daarnaast richt het zich op het bevorderen van economische groei in de regio en het beter ontsluiten van de vele bezienswaardigheden in de regio.
Er was een uitgebreide informatie over de werkzaamheden en het belang die Laag Holland heeft voor de regio. Daarbij kwam het belang van Laag Holland voor Purmerend uitgebreid aan bod.

Na deze presentatie toog het gezelschap naar de Koemarkt. Bij café  De Bonte Koe werd de bijeenkomst vervolgd met een brainstormsessie: hoe zet je Purmerend beter op de kaart zodat er meer toeristen komen?

 

Er werden veel suggesties naar voren gebracht. Maar iedereen was het er wel over eens dat  het uitbaten van de bekendheid van Purmerend als marktstad niet of nauwelijks wordt benut.

 

Een met regelmaat terugkerend toneelspel op de Koemarkt met de veehandel als uitgangspunt zou een thema kunnen zijn. Denk daarbij even aan het tweejaarlijks terugkerend evenement van Charles Dickens in De Rijp. In Purmerend zou je dit dan gedurende het voorjaar en de zomer maandelijks moeten gaan organiseren.

 

Dat Purmerend bekendheid geniet als organisator van grote evenementen onderkende alle aanwezigen. Reuring, Purmerend onder Stoom en de diverse muziekfestivals spreken voor zich. Alle aanwezigen waren het eens dat er veel kan als alle betrokkenen zich sterk maken om het van de grond te tillen. Maar de grote vraag was en is wie neemt het  initiatief? Daar werd (nog) geen antwoord op gevonden.

 

Het was desondanks een leerzame en nuttige bijeenkomst.

Economie artikelen