HomeNieuwsEconomie'Week van het geld' in Purmerend

‘Week van het geld’ in Purmerend

Foto Stadspartij

Op het PSG Gerrit Rietveld begon de week maandag met het lesprogramma ‘Hoe word je rijk’. De lessen zijn nu zo’n 2 weken aan de gang in de economieles van docenten Joke Beers en Peter van Heuveln.

Peter: ‘Het is een mooi concept en zo belangrijk dat de leerlingen op deze leeftijd (15/16 jaar) te horen krijgen hoe ze schulden kunnen voorkomen. Zo hoor ik bijvoorbeeld regelmatig dat leerlingen die doorstromen naar het mbo vergeten hun ov-abonnement op te zeggen bij voortijdig afbreken van hun studie, met als gevolg dat ze veel terug moeten betalen. Of ze sluiten een mobiel abonnement af, verliezen het dure mobieltje en realiseren zich niet dat ze nog jaren aan een abonnement vastzitten. Het zijn geen bewuste fouten, maar zo ga je de mist in en bouw je al snel grote schulden op terwijl je toekomst nog moet beginnen.’ De lessen worden gegeven door gastdocenten.

Kinderen krijgen vanaf groep 8 basisschool extra les over dit onderwerp en dat loopt door tot het mbo. Op de basisschool doen we dat in de vorm van theater, de voorstelling ‘Rijk in je hart’. Vervolgens krijgen leerlingen van het voortgezet onderwijs in het 2e en 4e leerjaar les: door de Rabobank over fraude en oplichting, het lesprogramma ‘Hoe word je rijk‘ en theatervoorstellingen van Playback. De eerste en tweedejaarsleerlingen van het mbo krijgen deze lessen nog een keer. Door vroegtijdig te waarschuwen, wil de gemeente schulden op jonge leeftijd voorkomen.

Economie artikelen