HomeNieuwsWelzijnWanprestatie bouwer bij bouw Leeghwaterbad

Wanprestatie bouwer bij bouw Leeghwaterbad

zwembad1 Als sinds de oplevering van het Leegwaterbad in november 2005 bestaan er met de aannemer Bot Bouw uit Heerhugowaard en de gemeente Purmerend verschillen van inzicht over de wijze en de kwaliteit van de werkzaamheden aan het Leegwaterbad.
De kwestie is voorgelegd aan de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Dat heeft geleid tot een zogenaamd scheidsrechterlijk vonnis.

Naar nu blikt komt Bot Bouw het gestelde in het scheidsrechterlijk vonnis niet na. Reden waarom de gemeente Purmerend Bot Bouw sommeert alsnog de afgesproken verplichtingen na te komen. Zo niet dan zal de zaak wederom aanhangig worden gemaakt bij de Raad voor de Arbitrage voor de Bouw.

Het betreft ondermeer het aanpassen van de dakranden, het herstel van de vloer op de begane grond en de eerste verdieping, het herstel van de lekkage van het wedstrijdbad boven de balie en het aanpassen van de gevelelementen aan de buitenzijde van het Leeghwaterbad.

De gemeente dreigt, indien Bot Bouw de herstelwerkzaamheden weigert uit te voeren, met verbeurd laten verklaren van dwangsommen en het herstel te laten verrichten op kosten van Bot Bouw door een derde.

In Dagblad Waterland laat Wethouder Keijzer haar teleurstelling over de gang van zaken de vrije loop. Er staat naast meer het volgende te lezen.
Het Leeghwaterbad in Purmerend lekt. Regenwater dringt via de gevel en het dak binnen. Zwemwater sijpelt langzaam uit het sportbad. En dan heeft de vloer ook nog eens last van optrekkend vocht. Foutje van aannemer Bot Bouw, zegt de gemeente Purmerend.

Waterschade in het zwembad. Hoe krijg je het voor elkaar? ,,Door fouten in de constructie”, vertelt wethouder Mona Keijzer. Die moeten volgens haar snel worden opgelost. Sinds de oplevering, in december 2005, blijkt het gebouw al te lekken.

Welzijn artikelen