HomeNieuwsVeiligheidWaarschuwing voor Malafide klusjesmannen

Waarschuwing voor Malafide klusjesmannen


In Noord-Holland zijn de laatste weken meldingen binnengekomen over oplichting aan de deur. Recent een melding vanuit Alkmaar.

Deze oplichters, malafide klusjesmannen soms Engels sprekend, bieden hun diensten aan die meestal bestaan uit reparatie- of onderhoudsklussen, zoals de schoorsteen vegen of de gevel reinigen of stoffeerdersklussen. De werkzaamheden worden vervolgens matig tot slecht verricht en de gevraagde prijzen staan niet in verhouding tot het geleverde werk. In sommige gevallen proberen deze malafide klusjesmannen hun geld te krijgen door intimiderend op te treden. Belt u dan s.v.p. direct 1-1-2 indien u hiermee te maken krijgt.

Een oudere dame is onlangs in Alkmaar opgelicht door twee mannen die haar hadden overgehaald om haar meubels te laten restaureren. Nadat ze het werk hadden gedaan, presenteerden ze haar een rekening van duizenden euro’s. Gelukkig kon familie van het slachtoffer voorkomen dat het geld werd overgemaakt door de politie erbij te halen.

De vrouw werd eerder deze week benaderd door de twee mannen van 25 en 53 jaar oud uit Monnickendam. Ze zeiden voor een stoffeerdersbedrijf te werken en vroegen haar of ze meubels had die gerestaureerd moesten worden. Ook al had de vrouw niet om hun diensten gevraagd, ze liet zich toch overhalen en liet het tweetal meerdere meubelstukken uit haar woning halen.

Toen de mannen terugkwamen met de ‘zo goed als nieuw’ opgeknapte meubels kreeg ze een belachelijk hoge rekening gepresenteerd van 9.400 euro. Of ze dat bedrag even over wilde maken.

De kinderen en kleinkinderen van de vrouw vertrouwden het niet en alarmeerden de politie. De bejaarde vrouw heeft vervolgens aangifte gedaan en de twee mannen zijn aangehouden voor oplichting. 

De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan bij u aan de deur komen. Hebt u werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Ga dan zelf op zoek naar een bedrijf en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.

Veiligheid artikelen